Naslovna ŠTO da ne KAŽEM ŠTO da ne KAŽEM – NEKADA

ŠTO da ne KAŽEM – NEKADA

122
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 09.02.2019

Vest da je Crna Gora zabranila rijaliti programe iz Srbije brzo se raširila, problem je – što nije tačna.

“Biramo šta gledamo” naziv je kampanje koju je pokrenula crnogorska Agencija za elektronske medije – a cilj joj je da zaštiti decu od neprimerenih sadržaja. Jedna od mera, u Pravilniku koji je agencija izdala, jeste šifrovanje sadržaja neprimerenih za maloletnike. Time, dakle, nisu zabranjeni rijaliti programi. U studijima u Beogradu u kojima se snimaju dva najpoznatija rijaliti programa i dalje je bučno, a to je sve moguće ispratiti na televiziji u Crnoj Gori. Baš šteta. A ponadasmo se da postoji neko, ko ima petlju.Izgleda da je samo za nenormalne stvari procedura dugačka. Sve ostalo može, dok si reko britva.

NEKADA se znao red, koliko god mnogi od nas to nekada prezirali I omalovažavali. NEKADA po mnogo čemu, možda, i nije valjalo, ali u tom nekada su uvažavane prave vrednosti. Znalo se šta se sme, a šta ne sme na televiziji. Šta se može, a šta ne može, kako se do televizije dospeva, a kako ni u snu do nje ne možeš stići.

Krenimo od ljudi koji su NEKADA radili na televiziji. Nezamislivo je bilo videti voditelja bez odela, voditeljku nepristojno obučenu. Nepojmljivo je u to vreme bilo nepristojno ponašanje pred kamerama i neprimerene, za široku javnost, reči. Jer televizija je bila mesto na kojem se o svim vrednostima vodi računa, zato što je televizija (naravno I ostali mediji) edukovala široku javnost. Na tv ličnosti se gledalo sa dubokim poštovanjem. Slušalo ih se sa najvećom pažnjom. Često

9.Februar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde