Naslovna Društvo Srpska napredna stranka Niša oštro osuđuje napade i pretnje državnim organima,...

Srpska napredna stranka Niša oštro osuđuje napade i pretnje državnim organima, funkcionerima i porodicama

663
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 05.02.2019

“Mi  naprednjaci osuđujemo pretnje koje se upućuju najvišim državnim organima,  predsednici Vlade , predsedniku i njegovoj porodici  , deci i smatramo nedopustivim takvo ponašanje . Očekujemo da nadležni državni organi u tom smislu postupaju “ rekao je danas na vanrednoj konferenciji za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke Darko Bulatović, član Glavnog Odbora SNSa i gradonačelnik Niša.

Razlog za sazivanje vanredne konferencije su aktuelna dešavanja na političkoj sceni,  protesti koje organizuje opozicija i sve češći napadi na javne ličnosti i institucije u državi. Poslednji od napada je napad na društvenim mrežama na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vućića.  


prof.dr Zoran Perišić – član Predsedništva SNS-a

Kako je rekao prof.dr Zoran Perišić, član Predsedništva SNS-a ovi napadi su “ jedna mržnja kakve nikada nije bilo u istoriji Srbij” Stoga je poručio:

“ Ako su vešala njihova politika I zastava pod kojom će hodati  mi ćemo hodati pod zastavom novih puteva,  novih škola , novih kliničkih centara, mi ćemo hodati pod zastavom rada” kazao je Zoran I dodao “Ako su vešala  njihov  symbol naš simpol će biti Srbija priznata u svetu , poštovana od velikih I malih , Srbija koja se menja”

Zoran Perićić je podsetio da  pre sedam godina, kada je SNS  bio opoziciona stranka,   nisu izašli na ulice sa vešalima a bilo je, kako je rekao, mnogo više razloga za nezadovoljstvo – zemlju koja je opljačkana, izdatu državu, rasturena SFRJ, rasturena zajednicu Srba I Crnogoraca  I na kraju oduzeto Kosovo .

“ Sve se to desilo dok su neki drugi bili na vlasti, oni koji danas imaju obraza da šetnjama pozivaju rušenje legitimnog predsednika Srbije  kojima je većina dala svoj glas I poverenje na izborima. Oni njega pozivaju da da ostavku . Sa kojim obrazom I sa kojom čašću” pitao je Perišić

On je zaključio , ne samo u ime naprednjaka, nego poštenih i vrednih ljudi, da “ Ovo Srbija vidi I neće oprostiti”.

“ Ovo je nešto što Srbija mora da upamti za buduća pokoljenje” rekao je Perićić. On je kazao da još nisu zacelile rane , još ima žive rodbine onih koji su  obešeni na Terazijama , koji su platili svoju ljubav prema nekadašnjoj državi I zato se vakve poruke sa vešalima ne smeju tolerisati.

“Zbog toga mi želimo da pošaljeno odavde poruku da ovakva politika ne može i neće proći. Politika mržnje ne može voditi nikoga u ovoj zemlji ka nečem boljem.  Zbog tga ćem mi ponovo , kao  uvek do sada odgovoriti našim radom, energijom,  našim znanjem. Na njihovu mržnju odgovorićemo našom ljubavlju  prema radu, Srbiji , svemu onome što Srbiji donosi boljitak.


Darko Bulatović – član Glavnog odbora SNS-a

Atmosfera, retorika, učesnici – u najvećoj meri pripadnici Saveza za Srbiju, podsećaju na ono vreme 1996. i 2000. godine rekao je Darko Bulatović, član Glavnog odbora SNSa.

“Bilo je to vreme kada su se  u svemu,  počev od ugovora sa građanima koji su tada sklapali, počev od price da ćemo od 2006. godine biti u Evropskoj uniji , da ćemo razviti najbolje odnose sa svetom I regionom, pomiriti ono što je bilo podeljeno I posvađano devedesetih godina  da ćemo dovesti najveće investicije , zaposliti ljude , povećati standard, obezbediti stabilnost dinara, a onda od 96. godine u Nišu a od 2000. u Srbiji  pa do 2012  od strane istih promotera imamo sve suprotno. Imamo izgubljenu zemlju, najpre sa Crnom Grom, potom Kosoo I Metohjia . Imamo poremećene odnose sa zemljama u regionu, liderima u svetu ., privatizaaciju koja je podrazumevala prodaju svega onoga što smo vekovima stvarali . Sve ono što nije moglo da bude privatizovano je zatvoreno, ljudi, radnici su otpušteni , plate im nisu isplaćene , standard je pao , dinar se sa 75  popeo na 115 dinara.” Podsetio je Darko Bulatović

Utoliko više čudi retorika , atmosfera, pretnje, koje sežu do dece, porodica, stvaranja atmosfere i klime linča , urušavanja institucija naše zemlje, a sve zarad povratka na vlast , kazao je Bulatović osvrnuvši se na to da je politička borba I želja da se dođe na vlast  nešto što je prirodno I normalno ali način I put je nešto što svakog normalnog čoveka treba da zebrine.

“Nošenje vešala , atmosfera I retorika od pre jednog veka je nešto što smo mislili da je prošlost.  Bilo bi dobro da na ta vešala okače sve ono što su bila obećanja koja su davala građanima za 16 godina svojke vlasti, sva neizneverena očekivanja građana Srbije , od 1996. Do 2012. i na taj način daju doprinos da se menjaju i oni “ rekao je Bulatović koji je poručio da ova vlast ima mnogo razloga da sa više optimizma gleda u dane i godine koji će doći .

“Iz razloga što se naša zemlja menja, napreduje, iako mala po površini i po broju, a po ljudima ponosna i sve više uvežena u svetu kod najvećih svetskih lidera i država. Što menjamo i popravljamo sve što je urušeno . Vraćamo poverenje i nadu da će biti bolje, što dovodimo investicije, otvaraju radna mesta, ljudi zapošljavaju, ulaže u zdravstvo više nego ikad u poslednje četiri decenije “ kazao je Bulatovići i zaključio “ Mi to činimo svojim odgovornim ponašanjem , pristojnim ponašanjem, radom, normalnim , kulturnim ophođenjem , iznošenjem svojih političkih stavova i ideja. Očekujemo da svi u ovoj zemlji koji se nalaze na odgovornim i javnim mestima u funkcijama daju doprinostome, jer smatramo da je to najviši inters naše zemlje i naroda”  

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić obratio se novinarima i osvrnuo na napade , brutanlne laži, kako je kazao poličitkih neistomišljenika na društvenim mrežama na gradsku opštinu Medijana ali   na njega lično. Svoje tvrdnje on je argumentovao izvodima I fotografijama sa drušvenim mrežama- Rekao je da da je


Predsednik Gradske opštine Medijana – Nebojša Kocić

„Poslednji u nizu događaja koji se desio ovih dana  je brutalna neistina, bolje reći laž,  da je momak Aleksandar Stojičić, sportista koji je u Nemačkoj od 28. januara do 25. februara, na pripremama, koji očekuje meć 23. Februara ,  član Kancelarije za mlade u našoj Gradskoj opštini, optužen da je nosio na protestima vešala“, izjavio je Kocić.

On je dodao da je Stojičić optužen samo zato što, kako je naveo, “ da mžda na neki način podseća”,  na petnaestogodišnjaka koji je nosio vešala.

„Na društvenim mrežama pojavila se laž, sa mojom fotografijom, da ja finansiram i stojim iza momka koji je na protestima nosio vešala“, istakao je Kocić.

Kocić je podsetio I na druge neistine koje su pripisivane gradskoj opštini,

Predsednik GO Medijana je uputio pitanje da li će neko odgovarati zbog toga i ko će vratiti mir njemu i njegovoj porodici.

Na pitanje novnara da li će tužiti za iznošenje i širenje neistina Neojša Kocić rekao je da za sada neka to ostane tajna jer “ ništa od toga nije zastarelo” .

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde