Naslovna Društvo Evropska škola debate u Nišu

Evropska škola debate u Nišu

293
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 01.02.2019

Šestoro mladih učestvovaće 5. februara od 12h na prvoj ovogodišnjoj debati u okviru projekta Evropske škole debate. Događaj će biti organizovan u EU info kutku u Nišu.

Na debati će govoriti Aleksandra Ignjatović i Aleksandra Pešić sa Filozofskog fakulteta, Anđela Nedeljković iz Gimnazije Svetozar Marković iz Jagodine, Đorđe Cvetković, Dušan Zdravković i Radovan Čejović sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Tema prve debate biće: „Da li su sjedinjene evropske države rešenje za budućnost Evrope?“

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informacioni centar Evropske unije, EU info kutak Niš i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih pet godina pohađalo više od 300 srednjoškolaca i studenata iz više od 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 20 javnih debata. U maju svake godine u okviru promocije Dana Evrope, završna debata i ceremonija dodele diploma održavaju se u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Svi koji su zainteresovani da prisustvuju debati u Nišu mogu se javiti najkasnije do 4. februara u 15h na e-mail adresu officenis@euinfo.rs ili broj telefona 018/254-461.


POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde