Naslovna Društvo Zoran Ilić – Vlada Srbije finansira “linije od javnog značaja” sa niškog...

Zoran Ilić – Vlada Srbije finansira “linije od javnog značaja” sa niškog aerodroma

417
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 30.01.2019 
Novinar – Emilija Ostojić Kaculj 

Danas bi Vlada Srbije, ukoliko se obistine reči pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zorana Ilića trebalo da “ donese uredbu kojom će biti definisani regioni koji će imati pravo da koriste  linije  od javnog značaja do evropskih gradova”.

Pomočnik ministra je ovo izjavio prilikom posete aerodrma Konstantin Veliki u Nišu  pre dva dana. Tom prilikom Ilić je najavio da će uskoro biti raspisan javni konkurs za prevoznike koji će leteti na linijama od javnog značaja, čime će biti omogućeno dodatno povezivanje Niša sa deset evropskih destinacija. 

Zoran Ilić

“Očekuje se da kompanija Er Srbija bude jedan od učesnika konkursa, ali nije isključeno da se na konkurs jave i druge avio-kompanije”, kazao je Ilić

Vlada Srbije obezbedila sredstva za finansiranje prvih avio linija sa niškog aerodroma od javnog značaja.  

Koje bi to kompanije mogle da budu za sada se još uvek ne zna ali se ranije pominjale  destinacije koje su “ interesante “ za niški aerodrom Tivat, Pariz, Istanbul, Moskva, Oslo, Solun, Atina.

 Aerodrom Niš 2018.godinu sa rekordnim brojem putnika od 351.581 i to u tom trenutku sa 10 linija. Uvođenjem 10 novih destinacija sa niškog aerodroma, godišnje će značiti preko 700.000 putnika.

Ono što je obradovalo Nišlije i građane juga Srbije je da će mađarski VizEr od Niša do Malmea ponovo će leteti od 17. aprila, posle tromesečne pauze. Avio kompanije SwissRyanair i Wizz Air trenutno lete ka deset evropskih destinacija iz Niša.

Deset novih linija će biti pokrenuto tokom ove godine, navode iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Od 31. marta avio kompanija Ryanair će ukinuti liniju Niš Diseldorf Weeze, stoji na sajtu niškog aerodroma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde