Naslovna Sve vesti Bela Palanka PREDSEDNIK OPŠTINE GORAN MILjKOVIĆ PRISUSTVOVAO OBELEŽAVANjU SAVINDANA U ŠKOLAMA U BELOJ PALANCI

PREDSEDNIK OPŠTINE GORAN MILjKOVIĆ PRISUSTVOVAO OBELEŽAVANjU SAVINDANA U ŠKOLAMA U BELOJ PALANCI

395
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 28.01.2019 

Škole u Srbiji obeležile su Svetog Savu, dan duhovnosti, školsku slavu u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Na Savindan nema nastave, ali đaci i nastavnici prisustvuju priredbama i sečenju slavskog kolača.

Predsednik opštine Goran Miljković prisustvovao je obeležavanju školske slave u Osnovnoj školi ‘’Ljupče Španac’’ i Srednjoj školi ‘’Niketa Remezijanski’’. Učenici škola potrudili su se da Savindan ulepšaju svojom pesmom i recitalima. U pripremanju bogatog programa pomoć su im pružili njihovi učitelji i profesori. Direktori škola čestitajući školsku slavu svim učenicima, roditeljima i nastavnicima istakli su zahvalnost lokalnoj samoupravi koja im je uvek izlazila u susret i imala razumevanje za ulaganje u obrazovanje.

Miljković je tokom obilaska škola istakao da, kao što je Savindan praznik koji ujedinjuje sve škole u Srbiji, tako je i lokalna samouprava u saradnji sa školama i uz veliku podršku predsednika Aleksandra Vučića uspela da izvrši kompletnu rekonstrukciju osnovne škole u Beloj Palanci i uvede nove obrazovne profile u srednjoj školi.

‘’Ovo su značajna ulaganja u obrazovanje na teritoriji opštine sa kojima nećemo stati jer želimo da deca i mladi imaju sve uslove za školovanje i da ostanu u svom mestu i grade svoju budućnost. Podjednako ulažemo u škole i u gradskom naselju i u selima pa ćemo pored sprovedenog projekta energetske efikasnosti i rekonstrukcije grejanja u osnovnoj školi ’’Jovan Aranđelović’’ u Crvenoj Reci nastaviti sa radovima na uređenju školskog dvorišta. ‘’- istakao je Goran Miljković, koji je povodom školske slave u ime lokalne samouprave uručio svim školama, odnosno odeljenjima i školskim bibliotekama pakete knjiga.

‘’Čast mi je da našim školama uručim knjige za koje sam uveren da će doneti nova znanja učenicima jer je znanje najjače oružje modernog doba’’ – poručio je Miljković.

On je zajedno sa direktorom srednje škole Draganom Krstićem obišao i fiskulturno salu gde su postavljenje nove sprave za odvijanje nastave iz fizičkog vaspitanja i razgovarao o budućim planiranim radovima na uređenju sale.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde