Naslovna Društvo Help donacija Domu Kulina 1.650.000,00 RSD

Help donacija Domu Kulina 1.650.000,00 RSD

0
PODELI
nor

Gradski Portal 018 – 25.01.2019

“Zahvaljujući ovoj donaciji više ne moramo da transportujemo korisnike do Aleksinca ili Niša, jer bihoemijsku analizu krvi sada možemo da uradimo u sklopu Doma i mnogo brže i kvalitetnije nego ranije. “

nor

“Pored toga krevet za kupanje olakšava zaposlenima manipulaciju sa korisnicima u sklopu održavanja njihove higijene i kupanja naročito osetljivih i nepokretnih pacijenata, koji su u riziku od povreda.Oko 175 korisnika ima smanjenu funkcionalnost i zahtevaju 24-časovnu negu ‚i veliki broj negovatelja.”

Vojkan Stanojevic, direktor Doma Kulina

U Kulini, juče u upravnoj zgradi Doma za smeštaj odraslih lica Kulina, predstavnici organizacije Help  – Hilfe zur Selbsthilfe u Srbiji, zvanično će uručiti sertifikat o donaciji opreme za unapređenje uslova i boravka lica smeštenik u Domu Kulina u vrednosti od 1.650.000,00 RSD.

Donacija opreme Domu Kulina izvršena je u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“ koji Help realizuje u saradnji sa ciljnim gradovima i opštinama u Srbiji.

edf

Biohemijski analizator za laboratoriju Doma, kravet za kupanje ležećih pacijenta sa mehanizmom za podizanje i spuštanje, tri medicinska dušeka i paročistač, omogućiće ovoj ustanovi bolju brigu i negu najteže kategorije korisnika iz Srbije, Crne Gore i BiH, o kojima zaposleni ove ustanove brinu 24 sata dnevno.

Zbog teškog zdravstvenog statusa potrebne su česte analize krvi i urina, pa će ova donacija u značajnoj meri ubrzati pribavljanje kvalitetnijih rezultata biohemijskih analiza koje ova ustanova, na godišnjem nivou, uradi preko pet hiljada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde