Naslovna Društvo Nišlije uz Natašu Bekvalac dočekale Pravoslavnu novu godinu

Nišlije uz Natašu Bekvalac dočekale Pravoslavnu novu godinu

280
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 14.01.2019

Nišlije su doček Pravoslavne nove godine proslavili u Parku Svetog Save, ispred Hrama Cara Konstantina i carice Jelene, gde se tradicionalno organizuje dočak. Ovoga puta gost Niša i opštiene Medijana bila je Nataša Bekvalac. Hiljade građana podefilovalo je parkom a prema nekim procenama bilo ih je između šest i sedam hiljada. Najmnogobrojniji su bili mladi, a bilo je i mnogo dece koji su iskoristili i sneg  da se grudvaju i sankaju u parku.

Iz gradske opštine Madijana kažu da je ovo bio  jedan od najposećenijih koncerata u organizaciji najveće niške opštine i da je to  bilo i očekivano imajući u vidu da je interesovanje za nastup ove pop pevačice bilo izuzetno.

“ Samo ime Nataše Bekvalac je očigledno privuklo brojne građane. Vidite da je dosta mladih i dece  koji su je željno čekali ispred optine da se fotografišu sa njom. Mislim da je poziv i bude sa nama, naša gošća, bio pun pogodak, bar za ovu, Pravoslavnu novu godinu”, rekla je Dušanka Kitanović iz kabineta predsednika opštine Medijana , koja je i organizator, ne samo ovog , već i svih prethodnik dočeka Srpske nove godine.

Nataša Bekvalac

Popularna Novosađanka izašla je pred publiku nekoliko minuta posle 22 časa. Pre nastupa rekla je da je već setila veliku pozitivnu energiju koja vlada u Parku a svim Nišlijama je poželela u Novoj godini “ ljubav i da su svi zdravi”. Nataša je kazala da je i ranije dolazila u Niš jer ima mnogo prijatelja među Nišlijama ali da je ovo prvi koncert pred niškom publikom. Publiku je zagrejala uglavnom svojim pesmama, starim i novim, numerama „Nikotin“, „Ne brini“, „Neprijatelj“…Tačno u ponoć zapevala je sa svojim bendom „Nišku Banju“, i rekla da to radi „jer se nalazi u predivnom gradu koji ima i predivnu publiku. Stare numere publika je “horski” pevala zajedno sa njom, a pevačica je publici izvela i nove pesme.

Najmlađi posetilac koncerta bila je jedna beba koja je u rukama majke Milene Vučelić uživala i to pokazivala mahanjem ručica.

“ Ovo nije naporno za nju. Super je sve. Nije hladno, koncert je odličan. Više puta sam slušala Natašu Bekvalac” rekla je Milena.

Njeno mišljenje delili su i drugi.

Emilija i Petar

“ Koncert je odličan. Ja obožavam Natašu. Veliki sam njen fan. Lepše je dočekati Srpsku novu godinu na trgu uz Natašu Bekvalac nego kući” rekla je devojka Emilija koja je na koncert na otvorenom došla sa svojim momkom Petrom koji je dodao da i on voli Natašu Bekvalac i da na ovom koncertu“ ima dobre prateće vokale”.

Vatromet

Koncert se završio se nešto posle ponoći, kako je i bilo planirano. Nova godina po Julijanskom kalendaru u organizaciji najveće niške opštine dočekana je uz odbrojavanje i tradicionalno, uz vatromet u ponoć iznad Svetosavskog parka

Ovoga puta nije bilo tako mnogo pucanja iz petardi ali i pored toga , kako su rekli u gradskoj opštini Medijana “Osim jedne povrede od petarde, drugih problema tokom koncerta nije bilo”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde