Naslovna Društvo Jak vetar stvorio smetove koji dodatno otežavaju saobraćaj prema selima

Jak vetar stvorio smetove koji dodatno otežavaju saobraćaj prema selima

181
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 11.01.2019 
Novinar – Emilija Ostojić Kaculj

Noćas u pola jedanaest autobus koji saobraća između Lalinske pojate i Sečanice skliznuo sa kolovoza zbog smetova koje je naneo jak vetar koji je sinoć duvao.  Kako je rekao Svetislav Manić, komandant Štaba zimske službe policija je došla na lice mesta, putnici su izašli napolje a autobus je ostao do jutra.

„ Ekipe Putogradnje sa mašinama idu da pomere taj autobus i da taj put očiste, da uklone nanose koji se pojavljuju. To je sada u toku da se očisti, to parče od stotinak, dvesta metara“ kaže Manić.

Juče je prema svim selima poslata mehanizacija  i sneg je mahanički očišćen tako da su putevi  učinjeni prohodnim. Na čišćenju lokalnih puteva, na kojima ima dosta snega, uključena je teška mehanizacija, pet kamiona i tri građevinske mašine, Posebno se vodi računa o tome da prema Toponici i Knez Selu ni jednog momenta saobraćaj ne bude u prekidu jer se radi o destinacijama koje su važne za građane Niša zbog bolnica koje se tamo nalaze, dodaje Manić.

„Jedino je ostao da se očisti Ravni Do, Kunovica,  Vladikina bara. Tamo, osim Ravnog dola, ne idu autobusi Ostalo je danas da se ti putevi učine prohodnim. Juče su stvoreni uslovi  a noćas je bio jak vetar koji je stvorio  snežne nanose na veliki broj mesta. Posebno u Lalinskim Pojatama, Lalincu, Vrtištu, Trupalu , Brenici.  Sada moramo sve ponovo. Najpre da se ti smetovi uklone da bi se vratila prohodnost na stanje koje je bilo juče. Onda da nastavimo dalje“

Pored toga što se putevi mehanički čiste mora se bacati so i rizla , kako bi što bezbednije mogli da idu vozači.

Sveta Manić apeluje  na veću ozbiljnost i odgovornost kod samih vozača ali se mora se voditi računa i samo ispravna vozila puštati u saobraćaj.

„ Vozači mora da shvate da je zima, da na putnim pravcima prema selima ima utabanog snega. To su brdski tereni i moraju da koriste maksimalno kvalitetna vozila. Ne mogu da se koriste , kako kaže krš od vozila i da se pravi drama bez razloga“

Sveta Manić visoko ocenjuje funkcionisanje grada. Kaže da su ogroman trud i velika materijalna sredstva  uložena i ni u jednom trenutku nije dovedeno u pitanje funkcionisanje grada.

 „Noćas se radilo sa osam vozila. Posipano je 60 tona soli. Sve ulice su prohodne. Ulice su prohodne sve do naselja Crvena zvezda. Tamo se ne može očekivati da bude bolje. Brdski delovi grada ne mogu biti kao što je centar grada“ dodaje Manić.

Grad funkcioniše bez ikakvih poteškoća. On očekuje da će sa prestanom padavima stanje biti stabilizovano, o čemu ćemo obaveštavati građanstvo.  

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde