Naslovna Društvo Dug od 135 miliona „Gorica“ će otplaćivati od narednog januara

Dug od 135 miliona „Gorica“ će otplaćivati od narednog januara

209
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 10.01.2019

JKP Gorica duguje drugim javnim gradskim preduzećima 135 miliona dinara. Oko 90 miliona duguje javnom preduzeću „Medijana“, 12 miliona Objedinjenoj naplati , 7 miliona „Parking servisu“ i oko 15 miliona Direkciji za javni prevoz  Sa otplatom tih dugovanja trebalo je da počne ove godine. U cilju konsolidacije JKP Gorice Gradsko veće donelo je odluku da Objedinjena naplata, Medijana , Naisus i Direkcija za javni prevoz svoja potraživanja mogu da podmire tek od  januara 2020. godine, kada će početi otplata pozajmica datih ovom preduzeću. Time su , kako kaže gradski većnik za komunalne delatnosti Bratislav Vučković , pokazali društvenu odgovornost prema preduzeću koje je veoma bitno za funkcionisanje grada.


Bratislav Vučković

„Ovo je početak ozdravljenja „Gorice“ jer u nekoliko poslednjih meseci nemamo problema sa funkcionisanjem ovoj preduzeća.  Ovaj dug se reprogamira od naredne godine, na 24 mesečne rate. Nadam se da će „Gorica“ ispoštovati taj dogovor s obzirom da se sada nalazi na dobrom putu oporavka“

Gorica je godinama u teškoj situaciji a kako kaže gradski većnik Bratislav Vučković i dodaje da je finansijska situacija u ovom preduzeću stabilna, da radnici redovno primaju plate. Rešavanje sporova sa bivšim radnicima odvija se na zadovoljavajući način.

„ U toku su postupci medijacije, alternativnog rešavanja sporova pred Opštinskim sudom u Nišu. Blizu 240 predmeta čeka to rešenje. To je jedan od koraka koji smo preduzeli, kako bi ovo preduzeće funkcionisalo u narednom periodu bez problema“.

Vučković najavljuje novinu u funkcionisanju „Gorice“ koja će u 2019. godini preuzeti upravljanje novim grobljima , kojim do sada nije upravljala,  povećanje poslova uz smanjenje troškova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde