Naslovna Sve vesti Niš ŠTO da ne KAŽEM – POZADINA KOMPROMISA

ŠTO da ne KAŽEM – POZADINA KOMPROMISA

176
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 03.01.2019

Godina Nova, a problem stari. Provukli se, preselili se i od nekih ne mozemo godinama da se otarasimo. Kao što je Kosovo, recimo.

“Isitina je da na Kosovu nije sve albansko i istina je da na Kosovu nije sve srpsko i istina je da moramo da postignemo kompromis, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uveren da će “onaj ko to ne razume uvesti Srbiju u najveću tragediju iz koje ćemo izaći poraženi, gore poraženi nego ikad”.

“Ako to ljudi ne razumeju, a vidim da ne razumeju, ja takođe s tim nemam problem. Ali, ja da vodim politiku u budućnosti koja će Srbiju da uvede u najteže tragedije, ja to neću”, poručio je srpski predsednik.

Razumemo ili ne razumemo? Ili se pretvaramo da ne razumemo šta se to sa Kosovom I oko Kosova dešava?

Milovan Drecun

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio da je napovratno pokrenut proces stvaranja “velike Albanije”.

Sada se. kaže, praktično brišu unutrašnje granice tog zamišljenog koncepta, a u povoljnom međunarodnom trenutku biće proglašene spoljne granice te teritorije.

“Ovo neformalno, ali praktično brisanje granice između Srbije i Albanije na području Kosova i Metohije pokazuje da se pred našim očima realizuje koncept velike Albanije, da se modelira i teritorijalno oblikuje ta takozvana jedinstvena albanska država, s tim što je Edi Rama najavio da će uraditi isto na granici prema Makedoniji”, rekao je Drecun.

Drecun kaže, a nama I dalje neverica. Ne verujemo ni Vučiću, ni Drecunu……sve se, kao, nešto nadamo – desiće se čudo. A čuda

se ne dešavaju, posebno ne ako iza svega zamišljenog, u ovom slučaju Velike Albanije, stoje moćna zapadne sile koje su dale zeleno svetlo.A kada se upali zeleno svetlo automobili krenu i idu, idu, idu……sve dok se ne upali crveno i pod uslovom da semafor nije u kvaru, pa pokazuje stalno zeleno.

Nama uliva nadu najava da SAD i Rusija razgovaraju o Kosovu i Metohiji. “Trenutak u kome SAD prihvataju Rusiju kao činioca bez kojeg ne može da se reši kosmetski problem ukazuje na stvaranje jednog međunarodnog povoljnog ambijenta”, ocenio je Drecun.

Da li, ili je samo reč o međunarodnoj diplomatskoj igri u kojoj smo mi samo jedna mala i sitna marioneta, ali po svemu sudeći nezaobilazna. U kojoj smo žrtveni jarac (jer neko mora I to da bude) i u kojojnemamo kapacitet da bilo šta promenimo, još manje da bilo šta sprečimo.

“Isitina je da na Kosovu nije sve albansko i istina je da na Kosovu nije sve srpsko i istina je da moramo da postignemo kompromis” reče na početku priče srpski predsednik, pa ko razume – shvatiće. Ko ne razume, ili se pravi nevešt neka tera svoju priču – dileme nema, izgubiće. Jer, ova igra je gora od ruskog ruleta.

3.januar


POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde