Naslovna Društvo Pokloni za decu obolelu od malignih bolesti

Pokloni za decu obolelu od malignih bolesti

314
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 26.12.2018 

Organizacija Edukacioni forum centar poklonila je danas paketiće deci oboleloj od malignih bolesti, na Dečjoj hematoonkologiji u Nišu.
Ovo je prva akcija naše organizacije, koja je realizovana u saradnji sa kompanijom ,,Piroćanac“, Arilje, u cilju pomoći deci oboleloj od kancera.
,,Piroćanac“ Arilje, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznatljiva po visoko kvalitetnim pamučnim brendovima, među prvima se odazvala našem pozivu da učestvuje u humanitarnoj akciji.

Oko 300 komada – pamučnih pižamica, majica, veša, bebi garderobe, peškira… danas je uručeno dečici i odeljenju Dečje hematoonkologije.
Deda Mraz je i ovog puta bio bajker MC Road Guardijan iz Niša, kluba koji se rado odaziva humanitarnim akcijama za decu i sa kojim je naše udruženje dogovorilo zajedničke aktivnosti u narednom periodu.
Radost na licima bolesne dečice nama je najlepša nagrada. Uz želju jednu, jedinu, najveću – da pobede bolest i uživaju u detinjstvu, ostavili smo ih sa mamama da biju svoju najvažniju bitku – za život.

Zajedno sa lekarima, dežurnom doktorkom Danijelom Jovančić Petković, medicinskim sestrama, načelnicom Dečje hematoonkologije prof.dr Gordanom Kostić i prof.dr Emilijom Golubović, direktorkom Dečje interne klinike, radovali smo se njihovim osmesima i razgovoru sa Deda Mrazom i bar na trenutak zaboravili na svu surovost borbe koja im je nametnuta od najranijeg detinjstva. I dogovorili smo se – Nova godina će ispuniti sve želje, a mi ćemo se družiti i dalje sa njima, ali u igraonicama, parkovima, vrtiću, školi…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde