Naslovna Društvo Petoro mrtvih u saobraćajnoj nesreći kod Niša

Petoro mrtvih u saobraćajnoj nesreći kod Niša

1526
0
PODELI

Pet mrtvih, 34 povređena, od kojih su dvoje u teškom stanju, trenutni je bilns  stravične nesreće koja se dogodila jutros  u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša. Autobus, koji je prevozio decu u srednju školu, i radnike na posao,  od siline udarca se prepolovio. Svi povređeni bili su u autobusu. Troje ljudi poginulo je na mestu, dok je dvoje povredama podleglo u Kliničkom centru Niš. Među nastradalima i dvoje dece.

Zoran Radovanović – Zlatibor Lončar

“U Urgentnom centru Niš nalaze se 13 povređenih. Od toga njih osmoro je maloletno, imaju oko 16 godina, jedan momak i jedna devojka su i dalje životno ugroženi,  rekao je nakon obilaska povređenih ministar Zlatibor Lončar.

Jedna devojka (16) ima izuzetno ozbiljne povrede centralnog nervnog sistema, operisana je, ali je i dalje u komi, dok mladić (16) ima tešku povredu gornjeg dela kičme. Lončar kaže da su to za sada najteže povređeni pacijenti i da se  “ulažu svi napori da se njima pomogne” i dodaje da su ostali povređeni za sada u stabilnom stanju, ali da se ne mogu davati nikakve prognoze. 

U intenzivnoj nezi nalazi 13 pacijenata, jedna  osoba je još uvek u operacionoj sali, dok je četvoro dece smešteno na dečje odeljenje i oni nisu životno ugroženi, , objasnio je ministar Lončar.

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je da je pet osoba izgubilo život i da je uzrok nesreće najverovatnije nepažnja vozača autobusa.

Saobraćajna nesreća dogodila se na putnom prelazu na kome nije bilo rampe. Istraga je u toku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde