Naslovna Kultura U ponedeljak počinje 55. Sajam knjiga u Nišu

U ponedeljak počinje 55. Sajam knjiga u Nišu

404
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 20.12.2018 
Novinar – Emilija Ostojić Kaculj

Pod sloganom “Tajna je u knjzi” u Nišu će se od 24. do 30. decembra održati Sajam knjiga. Ovo će biti 55. Niški sajam knjiga. Otvaranje sajma zakazano je za ponedeljak u 18 sati.

Na ovogodišnjem sajmu biće preko 60 izdavača. Tokom sajam biće priređen i prateći kulturno-umetnički program. Cena ulaznice je 120 dinara, a za grupne posete 70 dinara.

Sajam će  otvoriće ga romanopisac Vladimir Pištalo, dobitnik Ninove nagrade za književnost i jedan od najčitanijih srpskih pisaca.  

Srđan Savić

“ I ove godine ćemo imati priličan broj izdavača na našem sajmu. Biće šezdesetak izdavača. Oni će verovatno dati veoma dobre novogodišnje popuste. Kad dođe kraj godine cilj izdavača je da proda što veći broj svojih izdanja iz tekuće i prethodnih godina kako bi ušli u nove izdavačke poduhvate u narednoj godini. Od Niškog sajma uvek postoje velika očekivanja , i kada su u pitanju izlagači jer je to drugi nejveći sajam posle beogradskog sajma”, kaže direktor Niškog kulturnog centra, organizator Sajma.

On kaže da su izlagači već navikli da izlažu na ovom sajmu “ zbog toga što imaju svoje kupce koji dolaze i redovno kupuju njihova izdanja i zbog toga što se naš sajam pokazuje uspešnim i u tržišnom smislu” dodaje Savić.

U prethodni godinama Sajam knjiga se održavao znatno ranije. Međutim ove godine , zbog zauzetosti hale Čair , u kojoj se sajam održava pomeren je za sam kraj godine.

“ Verujemo da će našim sugrađanima biti interesantno da neposredno pre novogodišnjih praznika imaju sajam u hali Čair i da umesto tradicionalnog novogodišnjeg vašara imaju prilike da kupe neku knjigu kao poklon prilagođen bilo najmlađim sugrađanima bilo ljudima koji vole da čitaju”, rekao je Srđan savić.

I ovoga puta na sajmu će biti predstavljeni izlagači koji su svake godine na Sajmu. Kako će biti zlagača iz susednih republika, Bosne i Hercegovine,  Hrvatske iCrne Gore, sajam ima međunarodni karakter.  

“ Pretpostavljamo da će sami izlagači imati svoje favorite koje će da predstave niškoj publici, zbogtoga što imaju određen broj fanova i zato što edovno prate mreže, oglašavaju se preko njih i imaju stalnu komunikaciju sa svojim čitaocima.”

Kao i svake godine u sajamske dane biće organizovani književni susreti, promocije, susreti  i druga prateća dešavanja.

Dodela tradicionalnih nagrada biće u sredu 26.decembra a dečji dan u četvrtak 27. Decembra.

Sajam će biti otvoren od 10. Do 20 časova. Cena ulaznica biće 120 dinara a za grupne posete 70 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde