Naslovna Hronika Troje mrtvih u saobraćajnoj nesreći kod Leskovca

Troje mrtvih u saobraćajnoj nesreći kod Leskovca

293
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 16.12.2018  
Novinar – Emilija Ostojić Kaculj

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 1.45 kada se na autoputu u blizini isključenjа zа Leskovаc prevrnuo se autobus makedonskih registarskih tablica .  U autobusu koji je saobraćao na relaciji Bitolj – Beč bilo je putnika iz Bitolja i drugih mesta u Makedoniji.

Autobus je probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se. Poginule su tri osobe, jedan muškarac i dve žene ,а 32 su povređene. 

 Četvoro putnika su u teškom stanju i sa povredama opasnim po život. Oni su prebačeni u Klinički centar u Nišu, a ostali su zadržani u bolnici u Leskovcu. Vozač i suvozač nisu povređeni. Među povređenima je i jedna beba i dete. 


Slavoljub Živadinović 
 Direktor Hitne pomoći u Nišu 

„Noćas smo imali vanredni događaj koji se dogodio na teritoriji opštine Leskovac. Došlo je do sletanja autobusa na delu auto puta gde se isključuje za Leskovac i mi smo u prvi mah poslali dve ekipe. Leskovačka Hitna pomoć ima samo dve ekipe. Iz Policije u Leskovcu smo dobili podatke da ima više povređenih , negde oko 30 putnika. Odmah zatim poslali smo još  tri ekipe. Svi povređeni su bezbedno stigli u Urgentni centar u Nišu. Troje putnika je nastradalo na licu mesta, naše ekipe su prevezle četiri teško povređena pacijenata. Jedan je imao prelom baze lobanje, očigledno  teške povreda pa je pitanje da li će biti još smrtnih ishoda“, rekao je direktor Hitne pomoći u Nišu Slavoljub Živadinović .

On je rekao da je Hitna pomoć u rekordnom roku stigla do mesta nesreće i pored toga što je na okretnici iza KP Doma naišla na led na putu ali se vozilo izborilo sa ovom preprekom i za 90 minuta su povređeni prebačeni do Urgentnog centra

Kako je saopštio MUP, na mesto nesreće odmаh su izаšli pripаdnici sаobrаćаjne policije policijskih uprаvа Leskovcа i Nišа i pripаdnici Sektorа zа vаnredne situаcije. Obavljen je uvidjаj .Autoput kod Leskovca je čišćen, ali zavejan i mestimično ima poledice.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde