Naslovna Sve vesti Niš ŠTO da ne KAŽEM – PAMETNIJI (NE) POPUŠTA

ŠTO da ne KAŽEM – PAMETNIJI (NE) POPUŠTA

169
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 06.12.2018

Svađa na relaciji SPS-LDP danima ne prestaje, pa je posle verbalnog okršaja lidera dve partije, Ivice Dačića i Čedomira Jovanovića, pre nekoliko dana u Skupštini – sukob nastavljen i razmenom novih uvreda. Nova “runda”, u kojoj su se spominjali “đlkoši”, “pijanstva u Guči”, “krize”, “politički mrtvaci”…….i mnogo toga još, neprimerenog skupštinskom domu, koji bi trebalo da bude za primer. Zato što tu sedi politička elita, samo po definiciji razume se.

” Muftija ti s jedne strane lepi sto evra na čelo, a s druge ti pevaš Erdoganu. Je l’ Erdogan priznao Kosovo? Jeste. Je l’ lobirao da Kosovo uđe u Interpol – lobirao. Pa što njemu pevaš “Osman agu”, a nama deliš lekcije o patriotizmu” – upitao je Jovanović Dačića, na čiji je račun sve ovo bilo i upućeno.

Šef srpske diplomatije mu, naravno, nije ostao dužan. Malo se preračunao Jovanović, misleći da su socijalisti još uvek onakvi, kakvi su nekada bili. Oni ćute tunjavo, a ti udaraš u glavu uvredama. Nema toga više. I socijalisti se uvežbali I promangupirali.

“Čeda ima krizu, razumem ga. On radi svoj posao, samo mu loše ide, i nervozan je, kao i njegovi nalogodavci, koji traže da prestanemo s povlačenjem priznanja, jer to ruši njihov koncept da je sve već rešeno” – kazao je Dačić.

Stara narodna izreka da “pametniji popusta”, više ne važi. Promenile se okolnosti ……..ne isplati se biti pametniji.

Doduše mnogo toga, što je nekada važilo, više ne važi. Novo vreme došlo…..bolje, naprednije, prosperitetnije, sadržajnije, demokratskije…….i sve u tom smislu. Tako da, sve sto je staro….neprimenljivo je, i baca se u djubre.

Nekada si komšiji govorio “dobar dan”, upotrebljavao izvolite hvala i izvini, ustajao starijem u autobusu, i poštovao ga, ali i sve one koji zaslužuju poštovanje. Nekada se znalo i u kuci, i na poslu i na ulici…..ko kosi, a ko vodu nosi. Uvažavali se otac, majka baba, deda, poštovao ženski rod……..svašta se nekada radilo, pa smo onda videli da je sve to bez veze i krenuli da menjamo navike.

Kako šta fali? Pa ništa ne fali, kad ništa i nemaš. Kako može da ti fali nesto sto nemaš .A da imas, osetio bi da ti nedostaje.

Čudno je to neko vreme bilo…..a da, umalo da zboravim. Postojao je i neki red u tom vremenu. Taj red danas mnoge smara, pa smo ga se odrekli. Svega, što nije valjalo, mi smo se odrekli. Samo se čudim….odakle smo znali da ne valja, i ko nam uopšte rece da ovo danas valja.

06.decembar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde