Naslovna Društvo Promovisan Peti sajam penzionera

Promovisan Peti sajam penzionera

314
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 04.12.2018                               

Novinar – Emilija Ostojić Kaculj 

Peti sajam penzionera biće održan u Nišu naredmog vikenda. Najstariji sugrađani  će tako  8. i 9. decembra u Oficirskom domu moći besplatno da provere svoj vid i kosultuju se sa oftamologom, da izmere krvni pritisak i šećer u krvi, a dobiće i brojne vaučere sa popustom za usluge, pomagala i putovanja – ovo je danas rečeno na konferenciji za novinare koja je povodom Sajma penzionera održana u Gradskoj kući.

Cilj ove manifestacije je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže, učestvuju u različitim radionicama, koncertima, nagradnim igrama, kao i da na jednom mestu provere svoje zdravstveno stanje.

„Razlika u odnosu na prošlogodišnji sajam je veća ponuda, drugačija organizacija i drugačiji pristup sadržajima, više proizvoda i usluga koje se mogu ponuditi našim penzionerima, a između ostalog biće tu i jedan poseban Sajam zadrugara koji će imati prodajni karakter i gde će naši zadrugari poduditi penzionerima robu po povoljnijim uslovima“, kaže Mirko Zečević, gradski većnik. „U Nišu ima oko 62.000 penzionera i ovog puta ih sve pozivamo da posete sajem jer će svako naći nešto za sebe na njemu.Tu je mogućnost druženja u ova dva dana“.

Prema rečima organizatora ovaj sajam biće prilika da se penzioneri vide ali i da probaju proizvode i usluge koje namenjene isključivo njima.

„Naša organizacija broji preko 8.500 članova i oni će svi biti pozvani da dođu, da vide šta se to izlaže, šta mogu da pronađu za sebe, da provere svoje zdravlje“, kaže Slavoljub Savić, sekterar Gradske organizacije penzionera Niš. „Neko će od njih na sajmu izabrati letovanje ili zimovanje, sve zavisi od njihove materijalne situacije, zabaviće se uz kulturno umetnički program koji smo pripremili za njih. Biće izloženi i ručni radovi. Organizovali smo za njih i nagradnu igru, ali nagrade neka za sada ostanu tajna, ali biće tu dosta putovanja, poseta banjama i slično“.

Dom zdravlja je svake godine učestvuje na Sajmu penzionera.

„Dom zdravlja je prepoznao penzionere kao posebnu osetljivu socijalnu grupu koja pored redovne zdravstvene zaštite zahteva i posebnu brigu i posebne preventivne aktivnosti“, istakao je dr Radovan Mihajlović, pomoćnik direktora Doma Zdravlja u Nišukoji je kazao da će lekari Doma zdavlja tokom dva dana održavanja Sajma biti svakog trenutka na njemu. Učestvovaće tri  službe, pre svega služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, potom služba za kućno lečenje i palijativna služba.

“Lekari iz svih ovih službi će razgovarati sa penzionerima, upoznati ih sa zdravom ishranom i zdravim stilovima života, objasniće im koja su njihova prava koja mogu da

ostvare ali i kako da se spreči nasilje u porodici jer su starije osobe izložene i tome. Biće organizovano i puno preventivnih pregleda“, kaže dr Radovan Mihajlović.

U organizaciji sajma učestvuje i grad Niš. Ulaza na sajam je besplatan za sve penzionere i to do 10 do 18 sati. Svečano orvaranje Sajma biće u subotu, 8. decembra u 13 sati.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde