Naslovna Društvo DVE NOVE PREDSTAVE U POZORIŠTU LUTAKA

DVE NOVE PREDSTAVE U POZORIŠTU LUTAKA

491
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 04.12.2018 

U Pozorištu lutaka su juče i danas održane prve probe predstava „Kad ozebe Deda Mraz ili Kandžalablezi Bu Blu“ i „Začarani grad“ .

“Kad ozebe Deda Mraz ili Kandžalablezi Bu Blu” je naslov urnebesne novogodišnje komedije namenjene deci i onima koji nisu izgubili moć dečije mašte, vere i smeha.

Priča o neverovatnom događaju kada se Deda Mraz prehladio ostavlja, sa puno neočekivanih obrta govori o strašnom stvorenju, „što strahom se hrani, a kuknjavu mezi – odvratna jedna Kandžalablezi Bu Blu“, koje neposredno pred Novu godinu čini sve da spreči Deda Mraza da krene na put i donese deci poklone. I ko zna šta bi moglo da se dogodi, da nije Alfonsa, smotanog psa zaštitnika i najboljeg Deda Mrazovog druga.

Po rečima reditelja Spasoja Ž. Milovanovića, reč je o poučnoj priči o prijateljstvu, nadanjima, radosti, ljubomori, odrastanju i nepostojanju strašnih stvorenja koja nas uvodi u Novu godinu, koja će zasigurno biti bolja od Stare.

Scenografiju potpisuje Teodor Sofronijević, kostime Selena Lung, a muziku Bratislav Zdravković. Uloge tumače: Deyan V Gocic, Jelena Đorđevic, Mladen Milojković.

Premijera će se održati 21. decembra u 18.00 časova.

Predstava “Začarani grad” je nastala po tekstu koji je napisala mlada dramaturškinja Neda Gojković po motivima bajki Grozdane Olujić. Preplitanjem motiva nekoliko bajki stvoren je komad sa dosta likova i bogatom pričom koji je sjajan za lutkarsku postavku i za ono što je najbitnije i čemu se teži – kreativnu komunikaciju sa decom. Po rečima reditelja Stevana Bodrože, reč je o modernoj bajci i nečemu novom kad su u pitanju repertoarske politike lutkarskih pozorišta u našoj zemlji.

Igraju: Srđan Miljković, Toma Bibić, Biljana Radenković, Aleksandar Krstić, Aleksandra Pavlović, Mirjana Đorđević i Davorin Dinić.

Premijera se očekuje krajem januara 2019. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde