Naslovna ŠTO da ne KAŽEM ŠTO da ne KAŽEM – ZLATNI LAV ZA SRPSKOG PREDSEDNIKA

ŠTO da ne KAŽEM – ZLATNI LAV ZA SRPSKOG PREDSEDNIKA

458
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 30.11.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Veneciji, gde će mu biti uručena nagrada “Zlatni lav” za mir, saopšteno je juče iz Predsedništva Srbije.

Italijanski mediji su preneli da je predsednik Vučić dobitnik međunarodne nagrade Zlatni lav za mir za 2018. godinu i da će mu ovo priznanje biti svečano uručeno na ceremoniji u Veneciji 1. decembra. Ova značajna nagrada ustanovljena je pre 70 godina i uručuje se na svečanosti pod nazivom “ambasador mira u svetu”.

U obrazloženju Komiteta za dodelu nagrade se navodi da se nagrada Vučiću dodeljuje zbog “snažnih napora u promociji mira”. Prema rečima predsednika Komiteta Silena Kandelarezija, Zlatni lav za mir “jeste simbol i znak ponovnog rođenja u svetu koji je izmučen trenutnim geopolitičkim previranjima”.

“Zlatni lav” je veliko priznanje …..svetsko……koje se dodeljuje zbog doprinosa međunarodnom smanjivanju tenzija. Srpski predsednik ce poneti titulu AMBASADOR MIRA.

Aleksandar Vučić je predsednik Srbije. Treba li Srbija da se raduje ovom priznanju? Po logici stvari – trebalo bi. I radovaće se deo Srbije, koji realno sagledava stvari i trudi se da bude na strani svoje zemlje i u ružnim i u lepim stvarima.

Deo Srbije neće biti radostan zbog priznanja, zato što tom delu ne odgovara ni jedan Vučićev uspeh. U prilog mu idu samo Vučićevi neuspesi i gafovi. Taj deo Srbije voli svoju zemlju, samo kada je on na Vučićevom mestu i u poziciji da ga neko zbog nečega pohvali, nagradi, podigne iznad drugih.

“Pa to je normalno”, reći će mnogi. Nije normalno, zato što smo narod koji brka stvari, koji ne zna ili ne želi da zna šta je lični, a šta opšti interes, koji je sklon da državu poistoveti sa čovekom, I koji je spreman da poništi vrednosti, zarad politike.

Koliko god se mi pretvarali da smo nešto porasli, da smo se razvili, da smo postali demokratski uređena zemlja – ničim ne dokazujemo da to jesmo. U ovoj, našoj, zemlji ima i levičara i desničara I onih između….svakojakih političkih opcija ima, a ideologija (ako ideologija uopšte postoji) svake od njih, zasnovana je na netrpeljivosti prema ostalima. Ideologija naših političkih partija zasniva se na sintagmi “sliku svoju ljubim”.

Zaslužuje li Vučić, predsednik države Srbije, ovo priznanje? Sta god mi mislili, Vučić će priznanje dobiti. Od drugih, ne od nas. Da je od nas, pitanje je…

Nije, i ne može biti, Vučić po meri svih nas. Redno je da, makar, priznamo kada je na strani svih nas – na strani onih koji ga vole, ali i onih koji ga ne vole (lično ne podnosim reč – mrze). I, naravno, Vučić nije idealan. A ko je pa nama bio idealan? I razume se nije svemoguć, ali se je u onome što može – baš potrudio. Ponajmanje je mrzitelj, Što je bezbroj puta i dokazao.

A to, što ga mnogi ne vole i mnogima ide na živce, sasvim je sporedna stvar. Lavovi su uvek usamljeni, zna se ko čini stado.

Pa, neka je sa srećom Zlatni lav SRPSKOM PREDSEDNIKU, kako god se on zvao.

01.decembar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde