Naslovna Sve vesti Niš ŠTO da ne KAŽEM – OGOVARANJE SEBE

ŠTO da ne KAŽEM – OGOVARANJE SEBE

194
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 19.11.2018

Premijerka Srbije želi revoluciju, sada i ovde, i to u celoj Srbiji – to treba da bude tiha, inteligentna i demokratska revolucija. Revolucija bitova i bajtova koja menja zemlju, navodi  “Zidojče cajtug” u tekstu o Srbiji.

“Srbija nije bila među pobednicima treće industrijske revolucije, zato treba da se borimo za to da budemo među pobednicima četvrte revolucije. Četvrta industrijska revolucija je internet i umrežena privreda i Srbija želi da bude deo toga, i to u prvim redovima, iako je ova zemlja sa digitalizacijom počela tek pre nekoliko godina”, kaže za nemački list  Premijerka Ana Brnabic.

Uz isticanje da je Brnabić prva žena na premijerskoj poziciji u Srbiji, “Zidojče cajtung”, inače, organizator Privrednog foruma u Berlinu na kojem je učestvovala  i premijerka, naglašava: “Bez pripadnosti nekoj stranki, ali ne i bez cilja: Ana Brnabić od Srbije želi da napravi drugačiju, modernu državu. Njen san: Srbija kao neka vrsta digitalnog središta – Digital hub – za ceo Balkan. Mladi, kvalifikovani ljudi treba tu da dođu da rade. A oni treba da ostanu, umesto da odlaze na rad u Vankuver, San Francisco ili Berlin.” Ovaj list Beograd vidi kao Berlin Balkana, mesto gde često samo nekoliko stotina metara deli prošlost i budućnost. 

 Tako nas vide i opisuju drugi, a kako mi sebe vidimo. Radije ne bih….reči koje jedni drugima upućujemo, posebno političarima koji su na vlasti…..nisu za  štampu. Uvaženi u svetu, ukaljani u rođenoj kući. Jedni te isti ljudi.

 Pusti politiku, nije ovde reč o politici…..reč je o objektivnosti i ispravnom gledanju na stvari……ako je crno crno je, ali ako je nesto belo sto ga bojiš u crno, samo zbog toga što nekoga ne voliš. Ne možemo mi u našim glavama nikako da napravimo razliku između ličnog i opšteg interesa. Pljujemo po drugima, nesvesni da pljujemo i po sebi. Redno bi bilo da jednom počnemo da volimo sebe, da poštujemo ono što je naše, da uvažavamo sve što se vidi……..jer samo tako možemo svi zajedno pred svetom da branimo sebe i naše interese.

U fazi u kojoj smo, meni ličimo na porodicu u kojoj žena ogovara muža, muž decu, deca majku…….a to ne ide u dobroj srpskoj porodici, jel tako?

19.novembar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde