Naslovna Sve vesti Niš Jelena Đorđević, prvi odbornik Zavetnika u SG Niša

Jelena Đorđević, prvi odbornik Zavetnika u SG Niša

450
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 13.11.2018

Novinar – Emilija Ostijić Kaculj

Jelena Đorđević, samostalni odbornik Skupštine grada Niša, će već od naredne sednice u niškom parlamentu nastupati kao odbornik Srpskog sabora Zavetnici, zaopštila je na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovala i Milica Đurđević, član predsedništva Srpskog sabora Zvetnici. Prema njenim rečima odluku da se prikloni idejama koje Srpski sabor Zavetnici zastupa donela je iz jednog jedinog razloga, a to je njihova doslednost u programu koji imaju, a što je po njoj najvažnija stvar u političkom životu.

„ Srpski sabor Zavetnici od 2012. godine pokazuju doslednost u svom programu, a to je najbitnije u politici. Oni predstavljaju treći put u politici, oni su opozicija ali van opozicije na čijem je čelu Dragan Đilas. Srpski sabor Zavetnici lokalnoj politici daje potpunu samostalnost, a mi znamo šta nama treba u Nišu i šta želimo, a šta ne. Oni se ne kriju iza pojma centralizacije kako bi sutra sprovodili separatizam deleći Srbiju na Beograd i ostatak Srbije. Dobila sam obećanje da će me podržati i da ćemo se zajedno boriti da jačamo naš Niš, Leskovac, Vranje, sve opštine i sva sela na jugu Srbije jer jug nije slepo crevo Srbije. Naša lokalna politika zasnivaće se i na tome da se građanima rođenim u ovom gradu koji se osećaju kao građani trećeg reda, kojima je ovaj grad oduzet iz ruku, vrati“, istakla je Jelena Đorđević.

Inače, Jelana Đorđević je do marta 2018.godine u Skupštini grada Niša bila odbornik Jedinstvene Srbije. Tada je napustila ovu stranku i postala samostalni odbornik do pristupanja Zavetnicima. Odbornik Skupštine grada Niša postala je 2016.godine, a na izborima se nalazila na listi Dveri-DSS.

„U trenutku kada, prema mišljenju većine Nišlije, pravo svojine i upravljanje nad aerodromom Konstantin Veliki nije trebao ustupiti Republici Srbiji izlazim iz vlasti pokazujući na taj način da podržavam većinsku volju svojih sugrađana. Dakle delom, a ne rečima, pokazujem svojim Nišlijama da sam uz njih, da se borim za naše interese i interese našeg grada, a ne interese partije u kojoj sam tada bila“, naglasila je Jelena Đorđević.

Milica Đurđević, član predsedništva Srpskog sabora Zvetnici je istakla da je upoznata sa kakvim problemima se Nišlije suočavaju, ali i da vidi ljude koji žele da ostanu ovde u ovom gradu.

„ Jelena je hrabra mlada žena koja se usprotivila i podigla svoj glas i trudila se da govori u ime građana u gradskoj Skupštini. Ona danas nije pristupila stranci koja je na vlasti. Ona nije posegla za foteljom, za upravnim odborima, beneficijama, zaposlenju. Ona je posegla za idejom i na nama je da učinimo sve da tu ideju dosledno i principijelno sprovede“, kazala je Milica Đurđević.

Ona je dodala da za Srpski sabor Zavetnici južna Srbije nije slepo crevo, a Niš je strateški centar Srbije.

„Jelena će u Skupštini govoriti u ime naroda, radnika, seljaka, mladosti koja hoće da ostane da živi u svom gradu. Trudićemo se da vam pomognemo da rešite probleme koje imate u gradu bez direktiva iz Beograda“, istakla je Đurđević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde