Naslovna Društvo Izložba fotografije Ane Pandore Igić

Izložba fotografije Ane Pandore Igić

0
PODELI

Gradski Portal 018 – 15.10.2018

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe fotografija Ane Pandore Igić, u utorak 16. oktobra 2018. godine, u Galeriji Niškog kulturnog centra, sa početkom u 18 sati. Ana Pandora Igić je rođena u Nišu 1988. godine. Završila je srednju Umetničku školu u Nišu, na odseku Grafički dizajn.Na Akademiji Lepih umetnosti u Firenci, je diplomirala na smeru Dekoracija.

Imala je šest grupnih izložbi i jednu samostalnu u Firenci, a učestvovala je na nekoliko likovnih kolonija. Njena najveća ljubav je fotografija.

„Trenutke života Ana hvata i zarobljava škljocanjem analognog fotoaparata i tako ogoljene, neobrađene ih predstavlja u ovoj seriji. Njene razvijene filmove iz 2017. godine prikazuje hronološki u kontinuitetu. Bez korišćenja savremenih tehnologija i kojekakvih korekcija, nose setni osećaj fotografija sa kraja 20. veka, ponekad blago zamućene i sa nemarnim, slučajnim sepia efektom…Ti razvijeni filmovi su isečci iz njenog života protekle ZIME, PROLEĆA, (ponovljene ZIME) i KRATKOG LETA, gola realnost viđena okom umetnice.” (istoričar umetnosti Stefana Manić)

Ovo je Anina prva samostalna izložba fotografija u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde