Naslovna Sve vesti Bela Palanka “Izađi mi na teglu” treći put u Beloj Palanci

“Izađi mi na teglu” treći put u Beloj Palanci

359
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 25.09.2018

Bela Palanka će, treću godinu zaredom, biti domaćin karavana “Izađi mi na teglu”. Veliko takmičenje u pripremanju ajvara biće održano u četvrtak 27. septembra od 11 do 19 časova u centru Bele Palanke.

Organizatori kažu da je sve spremno za ovu gastro-turističku manifestaciju. Prijavljen je dovoljan broj ekipa, čak imaju i rezervne. Želja da se pobedi je velika, tim pre što su Belopalančani na trećem karavanu dokazali da su ajvar majstori bez premca.

“Drago mi je da se Belopalančani sve više interesuju za učešće na ovom takmičenju. Već prvog dana kad je krenulo prijavljivanje imali smo potrebnih 15 ekipa, prema propozicijama, a imamo i četiri rezervne. Svi se nadaju pobedi, imajući u vidu činjenicu da je u finalu 2016. godine ekipa “Buba” iz Bele Palanke proglašena najboljom u Srbiji”, kaže Miloš Lilić direktor Turističke organizacije Bela Palanka.

Posle Bele Palanke, karavan “Izađi mi na teglu” do kraja meseca biće u Ćupriji 28. Leskovcu 29. i Nišu 30. septembra, a potom još u četiri opštine Srbije. Pobednici iz svih gradova ukrstiće varjače na velikom finalu, 13. oktobra u Beogradu, gde će vlasnik recepta za pobedu biti krunisan za kralja ajvara i poneti titulu najboljeg ajvar majstora u 2018. godini. Nagradni fond za ovu sezonu je rekordan i iznosi oko 1.500.000 dinara

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde