Naslovna Sve vesti Bela Palanka BELA PALANKA KONKURIŠE ZA NAGRADU EVROPSKE NEDELjE MOBILNOSTI

BELA PALANKA KONKURIŠE ZA NAGRADU EVROPSKE NEDELjE MOBILNOSTI

303
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 25.09.2018

Brojnim aktivnostima koje promovišu zdrave stilove života opština Bela Palanka obeležila je Evropsku nedelju mobilnosti. U periodu od 16.do 23.septembra, pod sloganom ”Kombinuj i kreći se” u različitim manifestacijama učestvovalo je više od hiljadu građana, a najviše dece i mladih.

”Bela Palanka je još jednom uspešno organizovanim i masovnim aktivnostima dokazala da je mesto sporta. Naš najveći doprinos inicijativi Evropske unije jeste uvođenje pešačke zone od spomen biste Rajku Mitiću do Ekološko-rekreativnog centra ‘’Banjica’’ koja će olakšati kretanje pešaka a naročito dece, starijih i osoba sa invaliditetom. ‘’- istakao je Goran Miljković, predsednik opštine koji je dolaskom pešice na posao dao svoj doprinos u obeležavanju ‘’Dana bez automobila’’.

Prva u nizu manifestacija bilo je takmičenje za decu u vožnji bicikla i rolera, pod nazivom “Dan na točkovima“, a sledećeg dana usledila je pešačka tura za decu predškolskog uzrasta novom pešačkom zonom. Organizovan je i biciklistički poligon na temu “Pravilno ponašanje u saobraćaju“ na poligonu ekološko-rekreativnog centra a potom i biciklistička tura i izlet u prirodi. ‘’Tokom Evropske nedelje mobilnosti promovisali smo novo obeleženu stazu za ljubitelje prirode i organizovali uspon na brdo Veliko Kurilo. Poslednjeg dana održan je kros za sve Belopalančane. Zadovoljni smo velikim učešćem građana a naročito mladih koji su pokazali da se u Beloj Palanci zahvaljujući dobroj sportskoj infrastrukturi neguju zdravi stilovi života. ‘’- istakao je Miljković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde