Naslovna Sve vesti Niš Za vikend klub Oxigen „Roler kup Niša-5 trka“

Za vikend klub Oxigen „Roler kup Niša-5 trka“

243
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 20.09.2018

Za predstojeći vikend održaće se dve trke u Nišu u organizaciji Sportskog kluba Oxigen. Ovim trkama Oxigen završava sezonu, sa ukupno 5 manifestacija, dok će u sledećoj godini organizovati 6 manifestacija.

U subotu od 16h održaćemo Čairsku Rolerijadu, koja će biti prvenstveno namenjena deci do 10 godina. Kategorije su na po godinu dana počevši od 5 godina. Za prva tri mesta su obezbeđene medalje. Trka je brzinskog karaktera a staza je kružnog tipa. Najmlađi će voziti po jedan krug dok će deca od 7 godina voziti dva kruga, što je približno 300 metara. Ovo je i zadnja brzinska trka ove godine u Nišu, a sve u okviru Oxigenovog programa „Roler kup Niša-5 trka“.

U nedelju od 11h u Tvrđavi Oxigen će održati „Slalom kup Tvrđave“ gde će biti sagledane sve katgorije, a na stazi će učesnike čekati oko 20 kapija, kao i do sada.

Najviše značaja pridajemo pripremi i radu sa mlađim kategorijama, kako u brzinskoj vožnji tako i u slalomu. Do sada na trkama koje organizujemo dolazilo nam je oko 50 samo naših takmičara, svi skoro mlađi od 8 godina. Posebno se ponosimo time, kao i radom na sportskom duhu i fer pleju koji je obaveza sve dece iz kluba. Iako smo najmasovniji klub u Srbiji a sa svake trke najviše medalja odnosimo, prioritet nam je osećaj dece da je bavljenje sportom „prava stvar“ kao i činjenica da se treninzi u našem klubu jedva čekaju, bilo da su na rolerima, u sali, na klizalištu ili na skijama – poručuju iz kluba Oxigen

Na svim manifestacijaja deca dobijaju posebnu medalju za dolazak i učestvovanje kao stimulaciju na „sportski duh“ i slogan „važno je učestvovati“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde