Naslovna Društvo Taekwondo club ASTERIKS promocija zdravog života

Taekwondo club ASTERIKS promocija zdravog života

566
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 15.09.2018

Danas u parku Svetog Save održana je promocija zdravog života. Akciju je organizovalo Udruženje Rtv Bum 018,  Taekwondo club ASTERIKS  uz podršku Gradske Opštine Medijana. Mališani su imali prilike da vide pokazne vešbe iz Taekwondoa i da se oprobaju sami u ovom sportu. Ovo je samo jedna u nizu akcija koja je planirana za promociju zdravog života i ponuda mališanima da svoje slobodno vreme troše na sport.

O klubu

Taekwondo club ASTERIKS je osnovan 14 februara 2013 godine i jedan je od najmlađih klubova u gradu.

Klub je osnovan s ciljem promovisanja tekvondo-a kao sporta,očuvanja i razvijanja pravih vrednosti i pružanja sigurnosti svima kojima se bave ovom veštinom.

DSCN4719

Taekwondo club ASTERIKS  uspešno radi kako sa decom tako i sa odraslima, mada akcenat je na deci (6-14godina) koja su i oslonac kluba.

U klubu postoje odvojeni programi kako za decu mlađeg uzrasta, tako i za školarce, takmičare, rekreativce i seniore.

Program namenjen deci od 6 do 14 godina (mlađi kadeti od 6 -10 godina starosti, stariji kadeti od 10-14 godina starosti). Ovde već deca ozbiljno ulaze u svet taekwondo-a.

Pored veštine u ovoj grupi se uči i sportska borba, samoodbrana, forme, da bi kasnije svako imao osnovu da izabere vid vežbanja taekwondo-a koji mu najviše leži. Na treninzima se porDSCN4481ed tehnika taekwondo-a uči da se poštuje stariji, partner kao i drugovi uopšte. Druženje je intenzivno. Zajednički boravak na kampovima klupske drugare još više veže. Zdrav način života i moralne vrednosti koje se uče na treningu stvaraju jaku i zdravu ličnost koja je svesna sebe i okoline i ne traži izazove u vidu alkohola, droge i ulice. Izazov su im takmičenja i polaganja za više pojaseve.

Za samo nekoliko meseci klub je napravio značajan korak u pogledu broja članova što je samo još jedan od dokaza da se u klubu radi dobro i da se u budućnosti očekuje još više.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde