Naslovna Društvo „(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije

„(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije

238
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 15.09.2018

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA jnajavljuje početak realizacije projekta „(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije“. Projekat su predstavili Dejan Milošević, direktor PROTECTA-e i Milan Mijović, koordinator projekta. Ovaj projekat finansira Grad Niš u okviru konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata za izbor projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi za 2018. godinu.

„(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije“ je četvoromesečni projekat koji će se realizovati u periodu septembar – decembar 2018. godine, na teritoriji Grada Niša.

Direktna ciljna grupa projekta su učenici srednjih škola grada Niša, koji učestvuju u pripremi, formiranju, vođenju i učestvovanju u forum teatru.

Ciljevi projekta su usmereni ka:

– Unapređenju bezbednosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv diskriminacije i predrasuda,

– Podsticaju na aktivizam za direktno učestvovanje u rešavanju problema i

– Upoznavanju sa bezbedonosnim izazovima i posledicama diskriminacije osoba sa invaliditetom.

Kroz niz projektnih aktivnosti, medijske promocije, izradi i distribuciji promotivnog i edukativnog materijala, pripremi i realizaciji forum teatra, PROTECTA želi da mlade usmeri ka unapređenju bezbedonosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv predrasuda, diskriminaciji osoba sa invaliditetom i podizanju svesti kako mladih tako i građana o problemima sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde