Naslovna Društvo Obeležavanje stote godišnjice Solunskog fronta u organizaciji Gradske opštine Medijana

Obeležavanje stote godišnjice Solunskog fronta u organizaciji Gradske opštine Medijana

325
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 13.09.2018

Gradska opština Medijana u petak, 14. septembra 2018. godine nizom aktivnosti obeležiće stotu godišnjicu proboja Solunskog fronta. Biće priređen prijem za delegaciju Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda i prijem za učenike generacije u školskoj 2016/2017. godini osnovnih i srednjih škola sa područja Gradske opštine Medijana. Na reljef generalu Ogistu Šarlu Tranijeu u istoimenoj ulici u Nišu biće položen venac. Scensko-muzički događaj, „Čas istorije sa Medijanom“ i promocija knjige „Skoplje, pa to je daleko..Balkan 1918.“, autora Iv Žuena i Pjera Fransoa održaće se u Narodnom pozorištu u Nišu.

Gradska opština Medijana organizuje sa Društvom za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda, Narodnim pozorištem i Studentskim kulturnim centrom u Nišu. Skupu će prisustvovati veliki broj zvanica iz društvenog života grada, učenici osnovnih i srednjih škola, građani, predstavnici udruženja.

Cilj je između ostalog podsećanje na izuzetno važan datum u istoriji srpskog naroda i edukacija učenika kroz izvorno istorijsko štivo.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde