Naslovna Sve vesti Bela Palanka MERE POPULACIONE POLITIKE, DALjE UREĐENjE INDUSTRIJSKIH ZONA, PODSTICANjE PROGRAMA U OBLASTI SPORTA...

MERE POPULACIONE POLITIKE, DALjE UREĐENjE INDUSTRIJSKIH ZONA, PODSTICANjE PROGRAMA U OBLASTI SPORTA SU NEKE OD TAČAKA KOJE SU RAZMATRANE NA SEDNICI OPŠTINSKOG VEĆA

343
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 06.09.2018

Članovi Opštinskog veća opštine Bela Palanka na 73.sednici dali su saglasnost na predlog Lokalnog akcionog plana populacione politike opštine Bela Palanka za period 2018.-2022.godine. Ovaj strateški dokument određuje ciljeve i mere podrške održivom demografskom razvoju, odnosno unapređuje populacionu politiku u opštini Bela Palanka.

’’Lokalna samouprava već sprovodi mere populacione politike, naime za svako novorođenče izdvaja se iz budžeta 30 hiljada dinara a takođe se daju sredstva u iznosu od 150 hiljada dinara bračnim parovima, koji se leče od steriliteta, za postupak vantelesne oplodnje. Uprkos činjenici da sprovodimo puno podsticajnih mera pomoći porodicama i deci, svesni smo da moramo još više da ulažemo u ovu oblast koja je zaista prioret politike lokalnog rukovodstva. Lokalni akcioni plan doprineće da realizujemo i druge projekte i aktivnosti da bi zaustavili negativan prirodni priraštaj’’- rekao je predsednik opštine Goran Miljković.

Na sednici Opštinskog veća data je saglasnost na pristupanju izrade nacrta Statuta opštine Bela Palanka. Razmatran je Izveštaj o radu JKP ’’Regionalna deponija Pirot’’ za period od januara 2018.god. do 30.juna 2018.godine a data je i saglasnost na otkup zemljišta u industrijskoj zoni ’’Murica 1’’ radi njenog daljeg infrastrukturnog uređenja a sve u cilju dovođenja investitora. Usvojena je odluka o davanju na korišćenje kamiona smećara JKP ’’Komnis’’ od strane lokalne samouprave. Na sednici Opštinskog veća data je saglasnost na Pravilnik o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovaljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde