Naslovna Društvo Nova postavka u kafe galeriji Paris Art

Nova postavka u kafe galeriji Paris Art

350
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 23.08.2018

Ljubitelji umetosti imaće priliku da još jednom uživaju u radovima umetnice Mine Stefanović iz Niša. Izložba pod nazivom “34” otvoriće se 26. Avgusta u kafe galeriji Paris Art u Nišu, sa početkom u 20h. Ovo će biti njena četvrta samostalna izložba u njenom rodnom gradu. Izložba predstavlja retrospektivu radova nastalih 2017. i 2018.godine. Teme koje će se provući kroz izložbu su teme kojima se najčešće bavi, a koje su često smatrane tabu temama u Srbiji. To su mentalno i reproduktivno zdravlje žena kao
i seksualnost.Inspiraciju nalazi u ženama i u životnim situacijama. Svi radovi su jako lični jer kako i sama kaže najbolje poznaje sebe.

Mina Stefanović rodjena je 29.08.1988. godine u Nišu. Godine 2007. Upisala engleski jezik i književnost u Nišu. Bavi se vizuelnom umetnošću ilustracijom, fotografijom i kratkim videima. Ostvarila je saradnju sa izdavackom kućom “Svet Stripa”( “Veseli Cetvrtak”) 2017. godine gde se pojavila u desetom izdanju revije “Kisa” kao  ilustrator, jednog od najpopularnijih strip junaka, Dilan Doga. Održala je pet samostalnih izložbi pod nazivom “Mimikrija”, “In utero” i “Bareback” i učestvovala na jednoj grupnoj (City vibe) u Nišu, Beogradu i Pančevu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde