Naslovna Sve vesti Bela Palanka OPŠTINA BELA PALANKA SA ORGANIZACIJOM HELP POMAŽE RAZVOJU PREDUZETNIŠTVA

OPŠTINA BELA PALANKA SA ORGANIZACIJOM HELP POMAŽE RAZVOJU PREDUZETNIŠTVA

660
0
PODELI
????????????????????????????????????

Gradski Portal 018 – 16.08.2018

15 Belopalančana potpisalo je sa nemačkom organizacijom Help ugovore o dodeli grantova za započinjanje samostalnih poljoprivrednih, zanatskih i uslužnih delatnosti. Ugovori su potpisani u okviru projekta “Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj Uniji” koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju Sida, a realizuje Help u saradnji sa Opštinom Bela Palanka.

Predsednik opštine Goran Miljković istakao je da je opština prepoznala potrebu za saradnjom sa organizacijom Help u cilju unapređenja preduzetništva. “Na ovaj način sprovodimo deo naše strategije održivog razvoja opštine Bela Palanka, koja u jednom delu predviđa upravo podršku i razvoj preduzetništva i poljoprivrede” istakao je Miljković i dodao da je preko 60 belopalančana konkurisalo za dodelu grantova od kojih je njih 15 iste dobilo. On je čestitao svim potpisnicima i dodao da će im lokalna samouprava uvek pružiti punu podršku ukoliko žele da svoj biznis dodatno prošire.

Nemačka organizacija Help je do sada u Beloj Palanci realizovao dva projekta u okviru kojih je 35 korisnika grantova započelo poslove u okviru svojih delatnosti. Predstavnik HELP-a i šef kancelarije u Vranju, Bane Stanojković zahvalio se rukovodstvu Bele Palanke na pokazanoj volji da odgovori na sve zahteve i potrebe koje je organizacija Help imala. “Stvorili su tim koji je pomogao kako organizaciji tako i konkurentima u projektu” istakao je Stanojković i zahvalio se opštini Bela Palanka koja je sufinansijer u realizaciji projekta. Nakon poslovne obuke korisnika koji su potpisali ugovore sledi dodela opreme pojedinačnih vrednosti od po 1.500, 2.400 i 3.600 evra čiju nabavku vrši Help.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde