Naslovna Sve vesti Bela Palanka Za vikend dani banice u Beloj Palanci!

Za vikend dani banice u Beloj Palanci!

634
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 09.08.2018

Dani banice se tradicionalno svake godine održavaju u Beloj Palanci druge nedelje avgusta u ambijentu kompleksa parka Vrelo. Ovogodišnja međunarodna 13. gasto-manifestacija, kojom se promovišu kultura, običaji, tradicionalna jela i narodna radinost belopalanačkog kraja, biče održana od 10. do 12. avgusta.

Učesnike iz Srbije, Grčke, Makedonije, Bugarske i drugih zemalja, koji se nadmeću u pripremanju tradicionalnog jela banice, ocenjuje žiri koga čine članovi međunarodnih kulinarskih organizacija iz Bugarske, Rumunije i članovi Kulinarske federacije Srbije.

U okviru Dana banice održava se i Sajam starih i umetničkih zanata, na kojem će se ove godine predstaviti oko 100 zanatlija iz Srbije. Prošlogodišnja manifestacija okupila oko 25.000 posetilaca, među kojima je bilo oko 5.000 ljudi iz inostranstva, najviše iz Bugarske.

Dobrom organizacijom, bogatim trodnevnim kulturno-zabavnim programom, a pre svega domaćim jelima, banicom i jelima od paprike vrtke, postajemo sve poznatiji ne samo u Srbiji već i van njenih granica. Stalno promovišemo Dane banice na sajmovima, tako da ove godine očekujemo rekordan broj posetilaca – rekoa je Goran Miljković, predsednik opštine Bela Palanka.Istakao je da je prioritet lokalnog rukovodstva ulaganje u turizam.

Biće veoma veselo

Nastupaju Cakana, Bekuta, Neda Ukraden…

Na svečanom potvaranju dani banice u petak 10. aprila na Vrelu će nastupati Dragica Radosavljević Cakan i etno-grupa Šara, kao i foklorni asambli iz zemlje i inostranstva. U subotu će goste zabavljati Neda Ukraden, dok će u centru grada uveče, od 21 sat, koncert održati Ana Bekuta. Za finale manifestacije, 12. avgusta, predviđen je koncert Dejana Petrovića i Big benda. Dani banice održavaju se u organizaciji Turističke organizacije Bele Palanke, a pod pokroviteljstvom opštine Bela Palanka i Ministartsva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde