Naslovna Društvo Održan „Izviđačko-orijentacioni višeboj LOLA“ u Izviđačkom centru Cerje

Održan „Izviđačko-orijentacioni višeboj LOLA“ u Izviđačkom centru Cerje

1020
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 13.06.2018

„IOV LOLA“ su proteklog vikenda posetili izviđači iz 14 gradova, a tri države – Hrvatska: Križ; Bosna i Hercegovina: Banovići, Zenica, Prijedor, Banja Luka, Sarajevo, Brod; Srbija: Novi Pazar, Šabac, Bela Palanka, Velika Plana, Zaječar, Beograd i Niš. Svi oni, raspoređeni u 32 ekipe, takmičili su se u okviru kategorija mlađih i starijih izviđača i planinki. Takmičarske discipline obuhvataju orijentaciju, signalizaciju, prvu pomoć, topografiju, pionirstvo…

Pobednik u kategoriji mlađih izviđača je ekipa Ve-je-Mo iz OI „10. oktobar“ iz Velike Plane, dok je u kategoriji mlađih planinki pobedila ekipa Sokolovi iz OI „Petar Kočić“ iz Broda. U kategoriji starijih planinki podebila je ekipa Sandžački vukovi iz OI „Sandžak“ iz Novog Pazara, koja je imala i najbolji Kroki kontrolne stanice. Ekipa starijih izviđača Lemuri iz OI „Đuka Dinić“ iz Niša je sa najbolje urađenim Profilom terena i Izveštajem pređenog dela puta osigurala prvo mesto u svojoj kategoriji.

Odred izviđača „Lola“ ponosan je domaćin ovako velikog okupljanja izviđača, koji osim takmičarskog duha gradi i jača međunarodna prijateljstva.

Tokom leta će članovi našeg odreda imati prilike da učestvuju na Smotri izviđača Srbije u Beogradu, kao i u letnjem kampu u Izviđačkom centru Stoliv. Informacije o ovim i drugim aktivnostima izviđača možete pronaći na sajtu odreda lola.org.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde