Naslovna Sve vesti Niš Da li ste spremni za svetsko prvenstvo u Rusiji?

Da li ste spremni za svetsko prvenstvo u Rusiji?

365
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 07.06.2018

Svetsko prvenstvo 2018. U fudbalu nam je svakog dana sve bliže. Moskva je u žiži javnosti od kada je izabrana 2010. za domaćina ovog renomiranog dogadjaja. I dok se poznavaoci najpopularnijeg sporta na planeti utrkuju da daju svoja predvidjanja I favorite, kvote po grupama su odavno postavljene.

Ali ko su glavne zvezde svake a grupe a ko outsideri?

Evo liste.

Posle podele po grupama, fudbalske nacije saznale su imena svojih rivala a kvote po grupa na Svetskom prvenstvu 2018 izgledaju ovako.

U grupi A Urugvaj trenutno ima najveće šanse, a sa tim i najbolje kvote na plasman u top 16. Luis Suarez i Edinson Cavani predvode ovaj tim i zahvaljujući njima, već se nagadja o mogućim rivalima u drugom krugu takmičenja.

Grupa B je trenutno jedna od onih od koje očekujemo dosta uzbudjenja i neizvesnosti. Svetski prvak iz 2010, Španija, predovdi ovu grupu sa kvotom 1.5. Drugoplasirani Portugal, iako sa duplo većom kvotm (3.00), daje dosta nade da če biti dostojan rival dobrostojećoj Španiji. Portugal je u zadnjim godinama pojačao svoju napadačku igru i osvežio reprezentaciju sa svetskim imenima. Ako pak pogledamo na stranu igrača, Kristijano Ronaldo zaista prebacuje veće šanse na svoju reprezentaciju.

Iran i Moroko, iako u autsajderskom delu ove grupe, najavaljuju žestoku borbu. Ukoliko naprave zaokret i plasiraju se medju top 16, biće to prvenstvo za pamćenje.

Baš u grupi B, kladionice daju različite kvote i mišljenja, pa bi bilo dobro pogledati sva predvidjanja istih vezanih za Svetsko prvenstvo 2018

Grupa C biće posebno interesantna Francuskom delu navijača na svetskom prvenstvu. Sa kvotom 1.33 nalazi se daleko ispred Danske, Perua i Australije.

Iako izgleda dobro na papiru, ne možemo zanemariti neverovatne talente poput Antoine Griezmanna, Kylian Mbappé or Paul Pogba, igrače čija se imena konstantno pominju u svetskim medijima. Ova grupa je interesantna s obzirom da timovi dolazi sa tri različita kontinenta pa time I tri različite strane sveta. Ova razlika donosi nam I različite stilove igre, agresivnost, strast, emocije, planiranje.

I tako dolazimo do grupe D. Hrvatska, sa kvotom 3.25 mirno drži drugoplasiranu pozicuju iza Argentine. Možda bi delovalo kao nemoguća misija, ali posle velikih poteškoća koje je Argentina imala da se plasira na svetsko prvenstvo, očigledno opalog timskog duha I reprezentacija koje joj dišu za vratom, preokret je Itekako moguć.

U petoj grupi Svetskog kupa 2018, očito je Neymarov Brazil ogroman favorit za prvo mesto.

Favorit za prvo mesto, i favorit za osvajanje grupe E, kvota na Brazil trenutno iznosi 1.33. Brazilci nikada nisu bili jači i kreću na pohod za titulu brzim koracima.

Kako smo grupu C proglasili Francuskom, tako i grupa F po svim prognozama pripada Nemačkoj.

U pretposljednjoj grupi, grupi G, očito je da su Belgija i Engleska najavljene kao kvalifikanti unaped. S ljudima kao što su De Bruyne, Hazard, Courtois i Lukaku s jedne strane, i drugi kalibra Kane, Alli, Cahill i Dier s druge, belgiju i englesku neće biti lako srušiti. Za Tunis i Panamu, čak i ako na njihovoj strani postoji talent, ovde prevashodno mislimo na Khazri, Sliti i Srarfi, pohod se čini previsokim. Panama, čudesno kvalifikovana, čini se da je predodređena za nultu tačku na ovom prvenstvu.

Ovde vidimo neverovatno slične kvote izmedju prva dva favorita grupe F. Belgija sa kvotom 1.83 i Engelska sa 2.20. Ovde je defnitivno lakše sa sigurnošću izprognozirati ko će pokupiti karte za prolazak u top 16, nego ko će završiti kao prvi na listi grupe.

Vreme će pokazati.

Poslednja grupa o kojoj pričamo, grupa H, takodje ima dva ravnopravna rivala u borbi za prvo mesto na tabeli. I ovde su predvidjanja komplikovana. Kolumbija i Poljska čine jake kolektive, i ekipe sa ozbiljnom igrom i taktikom iza nje. Čak i Japan i Senegal, po kvotama ne deluju kao bezazleni protivnici. Japan pogotovu, s dobrim iskustvom iza sebe, može dovesti do naglog preokreta na tabeli.

Kolumbija je trenutno u vodjstvu sa kvotom 2.25, da će završiti prva na tabeli a prati je Poljska sa kvotom 2.87.

Da li ćemo gledati finale Nemačka – Brazil? Ili će do preokreta ipak doći, ostaje nam da sačekamo i vidimo. Kakva su vaša predvidjanja?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde