Naslovna Društvo Održan okrugli sto „Porez na imovinu iz ugla građana“

Održan okrugli sto „Porez na imovinu iz ugla građana“

567
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 29.05.2018

U Nišu je 29. maja organizovan okrugli sto u svrhu konsultacija i prikupljanja informacija od poreskih obveznika – građana, civilnog i biznis sektora, a u cilju formulisanja daljih predloga za unapređenje zakonodavnog okvira koji uređuje porez na imovinu. Ideja okruglog stola je bila da se dobiju odgovori na pitanja kao što su: kako biste ocenili proces informisanja o poreskom zaduženju i plaćanju poreza? Da li su informacije dostupne, a procesi jasni? Da li znate koja su vaša prava i obaveze po ovom osnovu? Kako ocenjujete visinu poreza na imovinu? Kome idu sredstva od naplaćenog poreza na imovinu? Šta bi u postupku moglo da se izmeni, a da vam olakša plaćanje poreza na imovinu?

Koliko je ova tema važna govori veliko interesovanje građana i predstavnika OCD-a koji su prisustvovali okruglom stolu. Kroz živu diskusiju koja je trajala preko dva časa otvoren je veliki broj pitanja vezanih za porez na imovinu, a građani su pokazali veliko nezadovoljstvo kako procesom prikupljanja poreza tako i transparentnošću informacija gde se prikupljeni novas troši.

Okruglom stolu su pored Nišlija prisustvovali i predstavnici civilnog društva ali i lokalne vlasti iz opština sa Juga Srbije: Bojnik, Vlasotince, Pirot, Vranje, Leskovac

Ovaj okrugli sto je deo projekta „Reforma poreza na imovinu“ koji sprovodi IMG (International Management Group) uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i uz institucionalnu podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva finansija i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO). Okrugli stolovi na ovu temu se održavaju u pet gradova: Užicu, Kragujevcu, Paraćinu, Nišu i Sremskoj Mitrovici. Građanske inicijative iz Beograda i PROTECTA iz Niša su pružili organizacionu podršku za organizovanje okrug stola u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde