Naslovna Društvo ’’DANI VODE – NIŠ 2018’’

’’DANI VODE – NIŠ 2018’’

808
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 29.05.2018

Ovim putem želimo da Vas informišemo o razlozima zbog kojih je Asocijacija za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije iz Niša (WASS) inicirala pripremu i organizaciju druge po redu Međunarodne stručne manifestacije “DANI VODE”, koja će biti održana 30. i 31. maja 2018. godine u Nišu.

Asocijacija za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije iz Niša je stručno udruženje 26 vodovoda na jugu Srbije, sa ciljem da angažuje sva javno-komunalna preduzeća (iz oblasti vodosnabdevanja, kanalisanja, tretmana otpadnih voda i srodnih delatnosti), visokoškolske ustanove i druge obrazovne institucije, nevladine organizacije, privredne subjekate i druge predstavnike zainteresovane stručne javnosti sa namerom da se zajedničkim aktivnostima i delovanjem unapredi očuvanje vodnih resursa i životne sredine na jugu Srbije. Proizvodnja i distribucija vode uz sektor kanalisanja otpadnih voda predstavljaju najvažnije segmente pružanja komunalnih usluga. Potreba za stalnim povećanjem kapaciteta pružanja usluga u direktnoj je vezi sa primenom savremenih tehničko – tehnoloških rešenja i znanja. Imajući u vidu da se Asocijacija za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije bavi tretiranjem problema vodosnabdevanja i kanalisanja otpadnih voda kojim je obuhvaćeno oko milion stanovnika na jugu Srbije, neophodno je naglasiti da je poboljšanje ovih usluga bazirano i na održivom i regionalnom razvoju.

Na području regiona od Beograda do Sofije, sve do prošle godine nije bilo prilike da se na jedan neposredan, profesionalan i organizovan način zainteresovana stručna javnost upozna sa novim tehnološkim dostignućima i primenom istih u sektoru pružanja komunalnih usluga. Procena uspešnosti od strane učesnika, institucija koje su pružile različite vrste podrške i poslovni rezultati prve manifestacije “Dani vode 2017”, dali su organizatoru podstrek za nastavak priprema i angažovanje na organizaciji “Dana vode 2018”. Prošle godine su u okviru manifestacije DANI VODE organizovani međunarodni sajam i stručna konferencija koji su svojim sadržajem poneli epitet uspešnih i atraktivnih poslovnih događaja sa respektabilnim brojem izlagača i posetilaca, čime se mogu svrstati među najznačajnije manifestacije u sektoru voda u regionu.

Sam događaj će i ove godine biti podeljen na dva dela.Prvi je Međunarodna stručna konferencija na temu “Cirkularna ekonomija i otpadne vode” u kojoj će učešće uzeti predstavnici domaćih i inostranih relevantnih institucija i organizacija. Ova konferencija podržana je od mnogobrojnih međunarodnih i domaćih institucija (Svetska banka, GIZ, IAWD, NALAS, SKGO, Grad Niš, IPM, Univerzitet u Nišu, RRA), a angažovanjem stručnih udruženja i nacionalnih asocijacija za vode (Mađarska, Bugarska, Rumunija, BiH, Makedonija, Crna Gora) biće zastupljeno blizu 10 država iz regiona Jugoistočne Evrope.

Drugi, sastavni deo manifestacije “Dani vode” je izložba proizvođača vodovodne i kanalizacione opreme, koji je prilika da se predstave kompanije koje posluju u oblasti proizvodnje opreme za snabdevanje vodom, kanalisanje, prečišćavanje, zaštitu od poplava i erozije, proizvođači uređaja, aparata i instrumenata za kontrolu kvaliteta voda za piće i otpadnih voda. U Hali SC Čair, na površini od oko 1600 m2 priliku da se predstave imaće renomirani domaći i strani proizvođači vodovodne i kanalizacione opreme. Takođe, obezbeđen je i adekvatan prostor ispred Hale Čair na oko 400 m2 za prezentaciju pratećih segmenata: građevinske mehanizacije, specijalnih, namenskih i multifunkcionalnih vozila i slično. Komparativne prednosti koje nudi ova sajamska manifestacija predstavlja priliku za unapređenje biznisa, ostvarenje dobrih komercijalnih rezultata, ali mogu biti značajni i kao komunikaciona spona između poslovnih subjekata, institucija i pojedinaca.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde