Naslovna Sve vesti Bela Palanka OPŠTINA BELA PALANKA STIPENDIRAĆE 10 STUDENATA KOJI UPIŠU FAKULTET ZA MENADžMENT U...

OPŠTINA BELA PALANKA STIPENDIRAĆE 10 STUDENATA KOJI UPIŠU FAKULTET ZA MENADžMENT U BELOJ PALANCI

548
0
PODELI

Gradsi Portal 018 – 23.05.2018

’’Ulaganje u obrazovanje je jedan od priroteta lokalne samouprave i ostanak mladih u svom mestu. Zbog toga smo na sednici Opštinskog veća doneli odluku o stipendiranju studenata koji upišu Fakultet za mendžment u Beloj Palanci. ’’- istakao je predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković  nakon odluka koje su donete na 66.sednici Opštinskog veća opštine Bela Palanka. Članovi veća dali su saglasnost na Odluku o stipendiranju studenata sa prebivalištem na teritoriji opštine Bela Palanka koji upišu studije na Univerzitetu ”Union Nikola Tesla” Fakultet za mendžment u Sremskim Karlovcima a čiji je Konsultativni centar otvoren u Beloj Palanci.

Nakon davanja saglasnosti biće rapisan konkurs za dodelu 10 stipendija, gde će lokalna samouprava dati stipendije za 5 studenata a ostalih 5 finansiraće Fakultet za menadžment. ’’Stipendijama koje dodeljujemo učenicima i studentima želimo da olakšamo školovanje deci i njihovim roditeljima.’’- istakao je Miljković. Članovi Opštinskog veća dali su saglasnost i na odluku o dodeli sponzorstva za održavanje maturske i drugarskih večeri u Srednjoj školi ’’Niketa Remezijanski’’ i osnovnim školama u Crvenoj Reci i Beloj Palanci. Tako će lokalna samouprava izdvojiti novčana sredstva da učenici proslave kraj svog školovanja. Na dnevnom redu 66. sednice Opštinskog veća bio je i zaključak o potpisivanju Ugovora o saradnji Opštine Bela Palanka i Fondacije ”Ana i Vlade Divac” iz Beograda.

’’Ova fondacija je prepoznala dobar rad lokalne samouprave kada govorimo o ulaganju u razvoj poljoprivrede i zbog toga smo postigli sa njima uspešan dogovor o zajedničkoj pomoći poljoprivrednicima. ’’- rekao je Miljković. Zahvaljujući ovoj fondaciji i opštini Bela Palanka 15 poljoprivrednih proizvođača dobiće pojedinačno finansijska sredstva u iznosu od 185.000 dinara za kupovinu pripolodnih grla stoke.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde