Naslovna Društvo Izložba fotografija Pavla Nikolića

Izložba fotografija Pavla Nikolića

429
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 21.05.2018

Pavle Nikolić je mladi fotograf rođen u Nišu, učenik je trećeg razreda gimnazije i fotografijom se bavi poslednje 4 godine. Počevši od mobilnog telefona, preko automatskih i manuelnih digitalnih fotoaparata, trenutno se najviše bavi analognim procesima i analognom tehnikom. Predmeti njegovih fotografija su svima dobro poznati, svakodnevni objekti u mirnim scenama mrtve prirode i medjusobnim odnosima.

Domestica je latinska reč koja znači ,,domaća“, a u slobodnom prevodu ,,ono što je dobro poznato“, predstavlja sigurnost i poverenje, rutinu.

Ovom izložbom su, bukvalno i kroz simbole, predstavljena privatna dešavanja i nikad izgovorene misli, ono o čemu se ne priča, a neprestano se ponavlja. Kamera u fotografijama ima ulogu čoveka koji narušava privatnost, krije se od predmeta posmatranja, ili se pak predmet posmatranja krije od kamere.

Fotografije prikazuju različite etape otkrivanja istine; istina je uvek prisutna, ali nije uvek očigledna.

Na posmatraču je da uvidi istinu koja zavisi isključivo od njegovih želja i shvatanja, tako da fotografija čita posmatrača isto kao što posmatrač izučava fotografiju, posmatrač otkriva nešto novo o sebi, ali to zadržava samo za sebe, čime ulazi u krug koji se stalno ponavlja i time postaje deo izložbe.

Otvaranje izložbe je u nedelju 27. maja od 19 sati u kafe galeriji Paris Art u ulici Mije Petrovića 4b.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde