Naslovna Sve vesti Bela Palanka DANI BANICE 2018 – na trpezama strane i domaće kuhinje, na bini...

DANI BANICE 2018 – na trpezama strane i domaće kuhinje, na bini Neda Ukraden, Ana Bekuta i Dejan Petrović

2617
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 15.05.2018

Ovogodišnja manifestacija  Dani banice biće održana od 10. do 12. avgusta u Beloj Palanci, a posetioci će, već sada je izvesno, moći da uživaju ne samo u banicama i drugim kulinarskim specijalitetima sa juga Srbije, već i u zanimljvom i bogatom kulturno-umetničkom programu.

“U subotu, 11. avgusta, na maloj bini na „Vrelu“ nastupiće Neda Ukraden, a uveče će na velikoj bini u centru Bele Palanke koncert održati Ana Bekuta. U nedelju uveče, na zatvaranju Dana banice, već po tradiciji nastupiće Dejan Petrović i njegov orkestar Big Bend“, istakao je predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković.

Dani banice postala su jedna od najznačajnijih manifestacija koje se održavaju na teritoriji cele Srbije.

“Belu Palanku je za tri dana održavanja te manifestacije prošle godine posetilo preko 25.000 ljudi, od kojih je oko 5.000 bilo iz Bugarske. Očekujemo da ove godine oborimo rekord i po broju posetilaca i po broju učesnika, a prošle godine ih je bilo skoro 300. Imamo najavu da će nas posetiti predstavnici ambasada i da će na  Danima banice biti predstavljeno desetak inostranih kuhinja“, rekao je Miljković.

Opština je formrila Odbor za organizovanje ovogodišnjih Dana banice i uskoro će krenuti će u intenzivnu medijsku promociju tog belopalanačkog brenda.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde