Naslovna Sve vesti Niš Dosta je bilo – Niš izbacili četiri odbornika iz GO Dosta je...

Dosta je bilo – Niš izbacili četiri odbornika iz GO Dosta je bilo – Niš

651
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 26.03.2018

GO Dosta je bilo u Nišu, obaveštava javnost da je doneo odluku o izbacivanju četiri odbornika u Skupštini Grada Niša, Radmile Popović, Srđana Nonića, Dejana Petkovića i Dragoslava Petrovića.Na ovaj potez su se odlučili zbog činjenice da su odbornici prestali da zastupaju politiku za koju su izabrani da predstavljaju, nepoštovanja statuta, GO i donošenja samovoljnih odluka.

Jedna od njih je i odluka o promeni tehničkog sekretara odborničke grupe, bez ikakve konsultacije ili obrazloženja gradskom odboru, i šokantno postavljanje šefa odborničke grupe Srđana Nonića. Dotadašnjem tehničkom sekretaru, u ličnom razgovoru, su kao najveću zamerku na rad naveli poznanstvo i dobre odnose sa ljudima iz vrha gradskog odbora.

Na poslednjoj sednici Skupštine Grada, gore navedeni su predložili promene članova u skupštinskim komisijama koji su na ta mesta imenovani ispred Dosta je bilo. Pa je tako, dotadašnja predsednica Komisija za praćenje primene Etičkog kodeksa, Marija Ranđelović smenjana, a na njeno mesto predložen je odbornik Dejan Petković.

Marija Ranđelović je svojim dosadašnjim radom na čelu ovog tela pokrenula mnogo bitnih stvari, između ostalog i smenu direktora “Pčelice” Zorana Jonića, kao i niz drugih. Javnost je jako dobro upoznata sa radom ove komisije, i nije postojao ni jedan razlog za njenu smenu. Ni jedan sem činjenice da je materijalna naknada za ovo mesto dovoljna da se pogazi svaki postojeći stranački i profesionalni princip, i da se majka troje dece, i istinski borac, liši mogućnosti da nastavi da radi kvalitetan posao rekli su u GO Dosta je bilo – Niš

Miloš Mihajlović, promenjen je u Korisničkom savetu, a na njegovo mesto postavljen Srđan Nonić, šef odborničke grupe i tehnički sekretar odborničke grupe. Korisnički savet je i ako vlast ima većinu, često kritički nasstupao prema potezima gradske vlasti, i velike zasluge za to nosi i sam Mihajlović.

Šta je ovim ljudima zamereno, to do dana današnjeg nismo uspeli da saznamo. Možda je i za njih procenjeno da su u previše dobrim odnosima sa vrhom gradskog odbora?

Na mesta na kojima su pre toga bili gospoda Nonić i Petković, postavljene su osobe koje niko nikada iz gradskog odbora nije video, niti upoznao, i koje ni na koji način nisu doprinele pokretu, Milica Petrović u Savetu za mlade umesto Nonića, i Ana Dimitrijević, u Odboru za mandatno imunitetska pitanja, inače kolegenica Dejana Petkovića, umesto Petkovića.

Problemi koje GO Dosta je bilo Niš ima sa ovim odbornicima traju već neko vreme.
Loše pripreme sednica, nedovoljno opozicioni nastupi, i konstantni strah da se politički ne napadne neko ko bi na poslu mogao da im zameri nije ono što odlikuje ideju nas kao gradskog odbora Dosta je bilo.

I ako smo pružili priliku ovim ljudima da izađu iz političke anonimnosti i predstavljaju sve nas koji smo mnogo dali ovom pokretu, vratilo nam se ucenama, sumnjama u namere, i nedovoljnim angažmanom.

Toliko daleko se išlo, da su članovi GO bili pozivani, vršen je pritisak na njih, a na račun vrha GO iznošene paušalne, besmislene, i bez dokaza optužbe o svemu i svačemu. U tom periodu odbornici se nisu pojavljivali na sastancima GO, niti su na bilo koji način probali da ukažu na ove probleme, ili da otklone sumnje.

Ovim lažnim optužbama se trenutno bave advokati i mi nećemo ni reč reći o tome, sem da je procena da je njihova jedina svrha destabilizacija gradskog odbora.Motivi za promene su bili isključivo materijalne prirode, i to je model ponašanja neprihvatljiv u svakoj civilizovanoj organizaciji.

 

Niko nema prava da ne bilo koji način ucenjuje gradski odbor.Svi članovi su podjednaki, i za sve važe ista pravila.Činjenica da su u pitanju odbornici za nas svakako nije prijatna, niti povoljna, ali kršenje principa je mnogo strašnije od gubitka četiri mandata, procena je gradskog odbora  Dosta je bilo – Niš.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde