Naslovna Sve vesti Blace Niški muzičari sviraju za Nikolinu Ranđelović

Niški muzičari sviraju za Nikolinu Ranđelović

1193
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 25.01.2018

U Domu vojske Srbije 1.februara od 19 sati, niški muzičari će održati koncert, a sav prihod od ulaznica biće uplaćen za lečenje dvogodišnje Nikoline Ranđelović kojoj je dijagnostifikovan joj je neuroblastom. Humanitarnu akciju su podržali Gale iz Kerbera, Neša iz Galije i Najda, a njima će se pridružiti i orkestar Impresija, zatim Oliver Katić, Vokalni sastav Konstantin. Na koncertu će nastupati i Ansambl Groš i Crkveno pevačka družina Branko.

Podršku u organizaciji koncerta dala je Gradska opština Palilula, a tim povodom predsednik Aleksandar Ždrale pozvao je sve građane Niša da dođu i budu humani i pomognu maloj Nikolini u izlečenju. Minimalni iznos cene karte je 300 dinara, ali to ne ogračiva građane da daju i više u skladu sa svojim mogućnostima. Tokom trajanja koncerta u Domu vojske biće postavljene i kutije za dobrovoljni prilog.

Roditeljima male Nikoline potrebno je za njeno lečenje 36.570.000 dinara, a zbog specifičnosti bolesti, onosno položaja tumora u telu male Nikoline, operacija mora da se obavi u inostranstvu. Osim otklanjanja tumora potrebno je i presađivanje koštane srži. Njeni roditelji, nažalost, novac za tu veoma skupu intervenciju nemaju.

Sa zajedničkim ciljem da se prikupi novac za Nikolinino lečenje, proteklih nedelja organizovane se brojne humanitarne akcije, a u deljenje apela sa humanitarnim SMS brojem uključuju se svakodnevno brojne poznate ličnosti ali i obični građani na svim društvenim mrežama. Za Nikolinu, pomoć prikuplja i Marina Adamović u Banci dobročinstva u Pobedinoj ulici.

Jedno od najtežih malignih obolenja kod dece je iznenada i bez ikakvih najava, bez jasnih zdravstvenih problema, prekinulo je bezbrižno detunjstvo ove devojčice. Lečenje podrazumeva seriju hemioterapija kojima je Nikolina već podvrgnuta, ali i operativno otklanjanje tumora iz predela grudnog koša, a kasnije i presađivanje koštane srži.

Obraćajući se humanim ljudima sa nadom da će im pomoći u lečenju, ali i sa željom da svi pomignu na bilo koji način, Nikolinine fotografije su preplavile društvene mreže sa ciljem da se što više ljudi uključi u humanitarnu akciju i pružilo joj šansu da se izleči. Pored toga, svakodnevno se organizuju humanitarne akcije za prikupljanje pomoći maloj Nikolini iz Niša. Akcije se nastavljaju sve dok novac koji je potreban ne bude na računu njenih roditelja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde