Naslovna Sve vesti Bela Palanka U opštini Bela Palanka svečano potpisani ugovri sa mladima za pokretanje biznisa...

U opštini Bela Palanka svečano potpisani ugovri sa mladima za pokretanje biznisa u oblasti poljoprivrede

649
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 27.12.2017

Mladi poljoprivrednici  svečano su potpisali ugovore na osnovu sprovedenog konkursa od strane opštine Bela Palanka za podršku mladima u ruralnom području. U ime opštine Bela Palanka ugovore je potpisao predsednik opštine Goran Miljković.

Sedmoro poljoprivrednika dobiće sredstva za realizaciju biznis planova iz različitih oblasti: za proizvodnju mleka, nabavku umatičenih grla, za osnivanje stada za proizvodnju mesa, podizanje zasada trešanja, osnivanje poljoprivrednog gazdinstva, za biljnu proizvodnju i osnivanje mini-mlekarice.

’’Ovo je jedna od najznačajnijih mera koju smo sproveli u okviru Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Bela Palanka za 2017.godinu . Iznos sredstava koji će dobiti mladi poljoprivrednici je 500 hiljada dinara po korisniku. Želimo time da podstaknemo i motivišemo mlade ljude da pokrenu sopstveni biznis i utičemo na razvoj malih poljoprivrednih gazdinastava. Ovo je jedan od načina da smanjimo nezaposlenost, oživimo naša sela i podastaknemo razvoj opštine’’- istakao je Miljković.

On je govoreći o daljim planovima lokalne samouprave najavio izradu novog Programa podrške za razvoj poljoprivrede za 2018.godinu koji će biti pripremljen na osnovu razgovora i konsultacija sa poljoprivrednim proizvođačima. ’’Veliku podršku razvoju poljoprivrede u celoj Srbiji predstavlja IPARD program Evropske unije koji je namenjen poljoprivrednim proizvođačima i mi ćemo pomoći našim poljoprivrednicima da ispune sve uslove kako bi dobili ova sredstva’’, -istakao je Goran Miljković.

Konkurs za razvoj poljoprivrede na teritoriji opštine Bela Palanka raspisan je maja meseca i trajao je do decembra ove godine. Odsek za poljoprivredu opštine Bela Palanka trudi se da pomogne svakom poljoprivrednom proizvođaču da poboljša svoju proizvodnju ali iskoristi i novčana sredstva koja su mu dostupna, rekla je Jasmina Golubović iz odseka za poljoprivredu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde