Naslovna Sve vesti Bela Palanka NAGRAĐENI NAJBOLjI STUDENTI I UČENICI OPŠTINE BELA PALANKA

NAGRAĐENI NAJBOLjI STUDENTI I UČENICI OPŠTINE BELA PALANKA

443
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 05.07.2017

Život se gradi korak po korak. Kada završite srednje škole i fakultete želimo ovde da čujemo vaše korake. Imate potencijala i verujem da puno možete da pružite Beloj Palanci a mi ćemo se truditi da vam Bela Palanka na pravi način i uzvrati.’’-poručio je Goran Miljković, predsednik opštine i predsednik OO Srpske napredne stranke, najboljim učenicima i studentima na svečanoj dodeli stipendija.

Nagrade su dodeljene nosiocima Vukovih diploma i učenicima srednjih škola, koji su dobili stipendije u iznosu od 15.000 dinara. 31 student dobio je novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara a nagrađeni su i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima kao i prosvetni radnicima koji su radili sa njima. Knjiga ’’Srbija u 19. veku očima stranaca’’ autora Sveina Meneslanda, kao i brojne enciklopedije, njih 66-oro nosilo je danas u svojim rukama. ’’Vaše znanje i uspesi najbolja su promocija Bele Palanke i nagrada za trud koji lokalna samouprava ulaže kako bi imali što bolje uslove za školovanje’’, istakao je Miljković, koji je sa predsednikom SO Aleksandrom Pejčićem uručio nagrade.

Učenici i studenti koji su dobili nagrade kažu da je ovo veliki podsticaj za njihov dalji rad i da im puno znači kada znaju da imaju podršku opštine Bela Palanka u svom školovanju. Opština Bela Palanka na godišnjem nivou izdvaja 17 miliona dinara iz budžeta za stipendiranje najboljih učenika i studenata, stipendiranje učenika i studenata tokom cele godine kao i talentovanih učenika. Od ove godine opština Bela Palanka stipendiraće i učenike koji upišu srednju školu u Beloj Palanci u kojoj se uvodi novi obrazovni profil, elektrotehničar informacionih tehnologija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde