Naslovna Sve vesti Bela Palanka ODRŽANA 9.SEDNICA SO BELA PALANKA

ODRŽANA 9.SEDNICA SO BELA PALANKA

431
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 07.03.2017

9.sednica SO Bela Palanka održana je u petak 3.marta. Sve odluke koje su usvojene na skupštini date su na predlog Opštinskog veća i predsednika opštine Gorana Miljkovića, inače predsednika OO Srpske napredne stranke. Na sednici SO Bela Palanka odbornici Srpske napredne stranke usvojili su odluku o sprovođenju statusne promene JP ‘’Centar za kulturu’’ i JP ‘’Bela Palanka – Net’’ kojom se odobrava sprovođenje statusne promene ovih dveju preduzeća u Beloj Palanci.

Na dnevnom redu bila je i odluka o izradi plana detaljne regulacije Mini hidroelektrana ’’Crnče1’’ i ’’Crnče2’’. Ovo je veoma bitna odluka za dalji ekonomski razvoj naše opštine jer usvajanjem ovih planova otvaraju se nove mogućnosti za nove investicije u delu obnovljivih izvora energije. Inače, do sada je usvojeno 7 planova detaljne regulacije mini hidroelektrana. Na sednici je usvojena odluka o izradi plana detaljne regulacije dalekovoda minihidroelektrana Crveni Breg, kao i odluka o davanju u zakup na korišćenje nepokretnosti bez nadoknade, prostorija stare opštine u ulici Srpskih vladara 51. Reč je o prostorijama Centra za stare i umetničke zanate koje koristi udruženje ‘’Miris zavičaja’’.

Na 9.sednici SO Bela Palanka odbornici Srpske napredne stranke glasali su za donošenje odluke o obrazovanju opštinskog štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Bela Palanka. Doneto je i rešenje o imenovanju direktora Doma zdravlja Bela Palanka. Za direktora ove ustanove ponovo je izabran specijalista radiologije dr Vencislav Rangelov. Na sednici je doneto rešenje o razrešenju i imenovanju predsednika i člana Nadzornog odbora JP ‘’Bela Palanka-net’’.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde