Naslovna Društvo Novi način naplate grejanja

Novi način naplate grejanja

970
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 04.03.2017

Na sednici Gradskog veća doneta e odluka da od januara do septembra računi za grejanje budu jednaki, odnosno varijabilni deo bi bio isti, dok bi se tokom grejne sezone, plaćali veći računi. Pritom cene grejanja se ne menja, već samo način obračunavanja. Obaveze prema Toplani na godišnjem nivou ostaje isti. Preraspoređivanje dugovanja omogućilo bi građanima Niša koji daljinsko grejanje plaćaju na 12 mesečnih rata, da lakše izmiruju svoje obaveze.

”U  januaru mesecu će se plaćati 60 posto od januarske potrošnje. U februaru mesecu će se plaćati 70 posto februarskog računa. U martu mesecu  70 posto martovske potrošnje . Sav onaj ostatak, 40 posto od januara i po 30 posto iz februara i marta se sabira sa aprilskom potrošnjom i deli se na četiri jednake rate koje se plaćaju aprila, maja, juna i jula. U oktobru se plaća onoliko koliko se potroši u oktobru a u novembru se plaća novembarska potrošnja, minus akontacija koju ste platili avgusta meseca. U decembru mesecu plaća se decembarska potrošnja umanjena za akontaciju koja je uplaćena u septembru mesecu” – rekao je gradski većnik Miloš Milošević.

Dodao je su imali dosta problema prethodnih godina i da su pokašavali da nađu idealno rešenje da bi se rešio problem.

„U prethodnim sezonama smo imali probleme i velika odstupanja između 2 računa, gledali smo da ih ujednačimo kako bi građanima bilo lakše da planiraju troškove i izdvajaju sredstva za tu uslugu. Imali smo velika istupanja decembra, ali i maja prošle godine, kada je na naplatu dospelo 40 odsto januarske potrošnje“ – zaključio je Miloš Milošević.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde