Naslovna Društvo Odžana promocija zbirke kratkih priča “

Odžana promocija zbirke kratkih priča “

571
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 23.02.2017

Inicijativa Kolektiv – centar za unapređenje prava LGBT osoba, u saradnji sa EU info kutkom organizovala je promociju zbirke kratkih priča “Imam nešto da ti kažem”. Zbirku su priredili online magazin za promociju čitanja Bookvar i gej magazin Optimist, koji su decembra meseca raspisali konkurs za kratku priču na temu saopštavanja drugima svoje seksualne orijentacije i rodnog identiteta.

“To je bio deo našeg  projekta gde smo mi raspisali konkurs za kratku priču, koja je za temu imao comming out ili saopštavanje LGBT osoba svetu i sebi tog dela njihove ličnosti. Konkurs je trajao mesec dana i za to vreme stiglo je 165 priča. Izdavanje ove zbirke je deo projekta koji je podržala Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, ovaj konkurs nam je pokazao da je ovo odličan način da se podrže LGBT osobe, jer se prijavilo i mnogo strejt ljudi. Bilo je tu i poznatih autora, Igor Marojević, Dimitrije Vojinov koji su namenski pisali za našu zbirku. Imamo priče koje su ispovedne, gde ljudi pišu u prvom licu, ali bilo je i onih drugih gde su pisali o fantastici, vešticama, vrlo interesantna zbirka” – rekao je Predrag Azdejković, jedan od urednika ove zbirke.

Pobednička priča bila je priča Dušana Radakovića i njegova priča “Povratak iz Brizbejna” o gej momku koji se vraća iz Brizbejna da se stara o senilnom ocu, koji nikako ne može da prihvati njegovu seksualnu orijentaciju.

Štampanje ove zbirke podržala je Kancelarija za ljudksa i manjinska prava kroz projekat “Stvaranje tolerancije i razumevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu”, koji je finansiran od strane Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde