Naslovna Ekonomija Prvo plati poštarinu, pa šalji fiskalne račune za nagradnu igru!

Prvo plati poštarinu, pa šalji fiskalne račune za nagradnu igru!

893
0
PODELI

Gradski portal 018 – 30.01.2017.

Svi građani koji će učestvovati u nagradnoj igri sa fiskalnim računima “Uzmi račun i pobedi”, moraće da plate poštarinu od 23 dinara po koverti.  Kako je saopšteno iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, besplatne će biti specijalne koverte koje će učesnici preuzimati u poštama, koje će prema očekivanjima, do početka nagradne igre 1. februara  biti na svim šalterima „Pošte Srbije”.

Ipak,u saopštenju Ministarstva finansija nije navedeno da će slanje koverti biti besplatno, već samo koverte u kojima će se slati računi, na kojima je već odštampan poštanski fah, dok će usluga poštanske marke biti naplaćena po redovnoj ceni koju primenjuju “Pošte Srbije” od 23 dinara.

Ova “fiskalna lutrija” izazvala je ogromno interesovanje kod građana, pre svega zbog velikog fonda nagrada, a zamišljena je kao način za suzbijanje sive ekonomije i punjenje budžeta porezima koji su u nelegalnim tokovima.

Dakle, pre nego krenete sa raspodelom računa po kovertama, imajte na umu da ćete npr. za 10 koverti morati da platite poštarinu od 230 dinara. Pa ako to pomnožimo sa nekoliko stotina hiljada građana koji će učestvovati, nema sumnje da je ovo odličan posao i za “Pošte Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde