Naslovna Društvo Danas nova procena o produžetku zimskog raspusta

Danas nova procena o produžetku zimskog raspusta

0
PODELI

Gradski Portal 018 – 09.01.2017

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odlučilo je da zbog epidemije gripa prvi deo zimskog raspusta produži za dva dana i da školarci na nastavu krenu 11. januara. Ipak, nova procena stanja biće urađena u ponedeljak, 9. januara.

„Ministarstvo je u intenzivnom kontaktu sa Institutom za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut i Ministarstvom zdravlja, a epidemiološka situacija na terenu prati se na dnevnom nivou. Nova procena stanja biće urađena u ponedeljak 9. januara“, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

U Nišu nije proglašena epidemija gripa, ali je tokom praznika povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, a zbog simptoma sličnih gripu na Infektivnoj klinici je do sada hospitalizovano 12 osoba.

Prema podacima Instituta „Batut“, a koji se stalno menjaju, najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina i među srednjoškolcima.

„Sve niške osnovne i srednje škole su dobile obaveštenje Ministarstva prosvete da se prvi deo zimskog raspusta produžava do srede, 11. januara. Da li će škole tog dana otvoriti vrata svojim učenicima zavisi od odluke resornog ministarstva i dalje procene stanja kada se radi o broju obolelih od gripa“, kaže načelnik Školske uprave u Nišu, Draga Gejo.

Časovi koje deeca budu izgubila zbog produžetka zimskog raspusta biće nadoknađeno.

„O načinu nadoknade škole će bit iobaveštene, ali postoji nekoliko mogućnosti. Ako se sve bude završilo do 11. januara, nadoknadićemo ih ili radnim subotama, ili skraćenjem drugog dela zimskog raspusta. Konačnu odluku o tome će dati resorno ministarstvo, a škole će postupiti po uputstvu koje budu dobile“, dodaje Gejo.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde