Naslovna Društvo Predstavljen projekat „ZOOM – ZA OSTANAK I OPSTANAK MLADIH“

Predstavljen projekat „ZOOM – ZA OSTANAK I OPSTANAK MLADIH“

0
PODELI

Gradski Portal 018 – 16.12.2016

Udruženje Kamenica u saradnji sa organizacijom Protecta predstavili su danas projekat „ZOOM – ZA OSTANAK I OPSTANAK MLADIH“.

Uz podršku Minastarstva omladine i sporta Republike Srbije porenut je ovaj projekat sa osnovnim ciljem da unapredi uslove za zapošljavanje mladih ljudi kroz program direktne podrške omladinskom preduzetništvu u nerazvijenim opštinama i ruralnom zaleđu Nišavskog okruga.

Kako je danas rečeno u Media centru njihova namera je da zajedno sa još 25 partnera iz svih sektora, unaprede uslove za zapošljavanje mladih u ovom okrugu.

Za 50 mladih polaznika planirane su brojne informativno edukativni sadržaji, koji će uticati na razvoj preduzeničkih znanja i veština. Plan je da se deo edukacije realizuje u omladinskom kampu Udruženja Kamenica na izletištu Kamenički vis. Nakon obuke, direktnu podršku dobiće 8 mladih sa najbolje razvijenim poslovnim idejama.

„Udruženje Kamenica i organizacija Protecta pokrenuli su zajednički projekat uz finansijsku podršku Minastarstva omladine i sporta Republike Srbije. Radi se o projektu „ZOOM – ZA OSTANAK I OPSTANAK MLADIH“ u Nišavskom okrugu, koji ima cilj da poboljša uslove samozapošljavanja mladih. Ideja projekta je da za 50 mladih obezbedimo adekvatne uslove za edukaciju i razvoj preduzetničkih znanja, a da kasnije 8 najboljih inicijativa dobije materijalnu podršku za razvoj svojih ideja. S obzirom da se radi o sredstvima do 100 000 dinara u materijalima, opremi, trebalo bi uzeti u obzir da to nisu velika sredstva, ali su značajna za start up“ – rekao je Dejan Mitić, predsednik Upravnog odbora Udruženja Kamenica.

Svako ko je mlađi od 30 godina, živi na teritoriji Nišavskog okruga i ima interesovanje za pokretanje sopstvenog biznisa, može da učestvuje u ovom projektu, a na kraju, juna meseca kada se projekat završi možda i dobije sredstva da svoje ideje sprovede u delo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde