Naslovna Društvo Potpisan sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između kompanije Simens i Grada Niša

Potpisan sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između kompanije Simens i Grada Niša

0
PODELI

Gradski Portal 018 – 16.12.2016

Juče u Gradskoj kući sa početkom od 14 časova potpisan je memorandum o razmuvanju Grada Niša sa kompanijom „Simens“, a memorandum su potpisali Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, i Udo Ajhlinger, direktora Siemens-a u Srbiji.

„Imajući u vidu ciljeve Grada Niša i naš koncept za strateški razvoj, imamo Niš u oblasti tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja. Činjenica je da je kompanija Simens prepoznatljiva na svetskom tržištu po pouzdanosti i kvalitetu svojih proizvodnih usluga u oblastima energetike, saobraćaja, informacionih tehnologija, koja su integrisana sa nameron da omoguće održivi razvoj većih gradova, a uvažavajući naše muđusobne želje da sarađujemo u oblastima od zajedničkog značaja danas smo pristupili potpisivanju sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji. Očekujem da ta saradnja bude blagotvorna za uspeh i održivi urbani razvoj našeg Grada“ – rekao je Darko Bulatović.

Udo Ajhlinger, direktora Siemens-a u Srbiji, rekao je da je zadovoljan i da mu je pravo zadovoljstvo da može da bude danas u Nišu na potpisivanju sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između kompanije Simens i Grada Niša.

„Grad Niš i Simens imaju dugu saradnju, imamo i velike planove za budućnost. Pre 10 godina sam prvi put bio u Nišu, priroda posla me je vodila ne neku drugu stranu, ali posle 10 godina se ponovo vraćam ovde i pravo je zadovoljstvo što mogu da vidim šta se sve promenilo i koliko se zapravo Grad Niš razvio u međuvrenu. Drago mi je da Simens može da bude partner Gradu Nišu i verujem da možemo da donesemo mnogo toga inovativnog i modernog pogotovo na polju industrijalizacije,elektrifikaciji i digitalizacije“ – rekao je direktor Siemens-a u Srbiji, Udo Ajhlinger.

Dodao je da je potpisivanje ovog memoranduma predstavlja biletaralni dogovor između dveju strana o vezi čime će zapravo sarađivati, to ih opredeljuje u kom pravcu će se njihova saradnja odvijati. Žele informisane ljude, odluke na pravom znanju, aktuelnosti, ljude koji donose odluke koje su dobro utemeljene.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde