Naslovna Sve vesti Niš Radnički ponovo odigrao nerešeno

Radnički ponovo odigrao nerešeno

0
PODELI

Gradski Portal 018 – 14.12.2016

Fudbaleri Radničkog u poslednjem kolu ovog dela prvenstva odigrali su nerešeno 1:1 sa ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Ekipa Radničkog dominirala je celo prvo poluvreme, i na odmor se otišlo sa rezultatom 1:0, a strelac je bio mladi Nikola Mitrović, popularni Toti, koji je u 12. minutu zatresao mrežu ekipe Metalca.

Drugo poluvreme Radnički je ponovo imao pad koncetracije, i promašenu 100% šansu u 76. minutu kada je Marko Mrkić sve dobro odradio i bio sam na petercu protivničkog gola, hteo je efektno da lobuje golmana i u toj želji prebacio ceo gol.
Takve šanse obično bivaju kažnjene, što se desilo i na ovoj utakmici.

Bivši igrač Radničkog, Ivica Jovanović, izjednačio je rezultat na 1:1 u 80. minutu, nakon kontranapada.

Do kraja utakmice Radnički je pokušavao, uglavnom, dugim loptama, koje nisu uspevale bolje da ugroze gol gostiju.

„Mi smo, mislim, prvo poluvreme bili bolji, a tada smo imali negativan rezultat, dok u drugom smo bili u egalu, Radnički je pomerio svoje line i igrao sa petoricom nazad, tako da nismo imali neke situacije kao u prvom poluvremenu. Nadali smo se da mogu doći neke situacije koje možemo iskoristiti, kao nagrada za neke prilike koje smo propustili. Možda je ključni detalj kada je Mrkić imao šansu, kada je zalomio golmana i hteo atraktivno da reši situaciju, i to je ključni momenat što se tiče rezultata. Kada promašite priliku na takav način, sledi kazna“ – rekao je Nenad Vanić, trener Metalca.

Milan Rastavac, trener Radničkog, složio se sa trenerom Metalca da je ovo bila utakmica, na kojoj je bilo šansi i na jedno i na drugoj strani.

„Mi smo onako uz srećne okolnosti bili tim koji je vodio unutar prvog poluvremena. A onda drugo poluvreme, koje smo nekako namestili da teče u smeru koji smo zacrtali, nismo uspeli da održimo do kraja. Definitivno se mučimo sa nečim da sprovedemo, postoji nedostak odgovornosti unutar igre, koji nam donosi greške, koje ni bi smeli da pravimo i koje nas koštaju bodova. Slažem se da je ključni momenat meča bila šansa koju je promašio Mrikić, to bi verovatno bio kraj utakmice da je postignut gol“ – rekao je Milan Rastavac.

Sledi pauza, koja će Radničkom odlično doći da udahne vazduh, prekomponuje i drugi deo sezone nastavi, kao onaj Radnički sa početka sezone.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde